Središte Rijeka inzistira na trećoj ligi 12, Buje i Naprijed nastavljaju borbu s vjetrenjačama

Utorak, 02. srpnja 2019. 22:00 Napisao  I. V.

NK Buje opravdano protestira zbog toga što su neki klubovi postali trećeligaši prema čudnim tumačenjima kriterija

Naprijed neće igrati treću ligu na Lonji
Naprijed neće igrati treću ligu na Lonji

 

Prema svemu sudeći utorak je u HNS-u bio pametniji od ponedjeljka, kada se u Zagrebu sastala Natjecateljska komisija HNS-a.

Ista je odredila saziv Treće lige - Zapad, u svojevrsnoj licitaciji zaključeno je da će liga brojati 16 klubova čime bi se ukinula četvrta liga.

Predstavnik Središta Rijeka u komisiji HNS-a, Ivan Peraić, nije se još uspio vratiti iz Zagreba, kada je opozvan naputak iz središnjice.

Vjerojatno bi prije bio opozvan da Marijan Kustić nije bio u ponedjeljak zauzet političkim obračunom s Darkom Milinovićem, županom Ličko-senjske županije koji je izgubio člansku iskaznisu HDZ-a i većinu u Županijskoj skupštini.

Kustić je predsjednik Središta Rijeka koje je donijelo odluku da u Trećoj ligi - Zapad igrati 12 klubova! Istu je Natjecateljska komisija HNS-a samo trebala potvrditi.

Očito da se rasprava tijekom sastanka otela kontroli, pa je treća liga prvo narasla za dva (Buje, Naprijed), pa onda za još dva kluba (Otočac, Borac).

Buje i Naprijed smatraju da su oštećeni formiranjem lige 12, oba kluba argumentirano tvrde da trebaju igrati treću ligu.

Da je usvojena treća liga 16, županijski ligaši postali bi Cres, Vihor i Mladost (Fažana), županijski prvaci ne bi se plasirali u ligu više...

Ukratko, nastao bi veći kaos nego da se igra liga 12.

U utorak je opet zauzet stav da će Treća liga - Zapad brojati 12 klubova, što znači da Središte Rijeka ostaje pri svojoj odluci koju sada treba potvrditi Izvršni odbor HNS-a.

To znači da će Buje i Naprijed nastaviti borbu s vjetrenjačama do sastanka Izvršnog odbora HNS-a.

Buje su već pismeno prosvjedovale na višim instancama, istarski klub opravdano protestira zbog toga što su neki klubovi postali trećeligaši prema čudnim tumačenjima kriterija.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13