SAŠA MATIJAŠ

Da nismo spremni za drugu ligu ne bismo ispunili uvjete koje traži HNS

Srijeda, 22. svibnja 2019. 11:26 Napisao/la  Igor Vranić

Osjećam euforiju oko sebe,  kaže predsjednik Orijenta 1919

Saša Matijaš
Saša Matijaš

 

Orijent je opet postao drugoligaš točno nakon petnaest godina, na kraju sezone 2003/04 ispao je iz tadašnje južne skupine druge lige.

U jeku proslave stogodišnjice osnutka kluba, na Krimeji će se ponovo igrati drugoligaški nogomet djelomično zahvaljujući odredbama Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a koje je oduzelo drugoligašku licenciju Zadru.

Nitko ne može osporiti da Orijent 1919 pravo na drugu ligu nije stekao na terenu, u završnici sezone novi drugoligaš igra najbolji nogomet u trećoj ligi, Orijent 1919 je pred kraj sezone pobijedio Dubravu i Vinogradar...

- To je meni najvažnije! Osim male rupe koja nam se dogodila na početku drugoga dijela sezone, sve drugo odvijalo se kao što smo zamišljali iako na početku sezone nismo planirali igrati za prvaka. Planirali smo stabilizirati klub, popraviti se u organizacijskom smislu, srediti omladinski pogon, neke su se promjene dogodile možda i prebrzo... Ni momčad nismo na početku drastično mijenjali, htjeli smo dati priliku igračima koji su izborili treću ligu. Većina se dokazala u jačoj ligi, kaže predsjednik Saša Matijaš.

Druga liga nameće promjene u infrastrukturi, logistici i financijama, prvo je obveza lokalne samouprave, ostalo je obveza klupske uprave:

- Podizanje letvice uvijek predstavlja izazov! Tako je u sportu i poslu, tako je bilo kada se ulazilo iz četvrte u treću ligu, kada smo pokazali da možemo ispuniti očekivanja. Sada se pred nama novi izazovi, ponovo dižemo letvicu. Mislim da smo spremni! Da nismo ne bismo ispunili uvjete koje HNS traži. Jasno da će biti teže ispuniti uvjete, kako nama u upravi tako igračima i stručnom stožeru, govori Matijaš.

Saša Matijaš predsjednik Orijenta 1919 postao je u rujnu 2018. godine, na početku sezone u kojoj je Orijent 1919 tek ušao u treću ligu kao drugoplasirani četvrtoligaš iza Grobničana.

Godinu dana kasnije Orijent 1919 igra drugu ligu!

Sve se dogodilo tako brzo da je teško obuzdati emocije:

- Osjećam euforiju oko sebe, još uvijek glavom nisam u drugoj ligi, čekam da HNS potvrdi odluku... Naravno da razmišljam o drugoj ligi, mnoge smo planove počeli realizirati bez obzira na plasman u drugu ligu. Ove sezone emotivno sam proživljavao svaku utakmicu, lijepo je bilo gledati kako smo se dizali na svim razinama... Pa i ona rupa koja se dogodila u prvenstvu bila je škola koju smo morali proći da bismo kasnije bili pametniji, zaključuje Matijaš.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13