RUDAR - GROBNIČAN Dušan Gruevski: Prvi put ove sezone mogu reći da idemo kompletni na jednu utakmicu

Petak, 08. studenog 2019. 17:59 Napisao  I. V.

Liga je na početku sezone bila osporavana, a pokazuje se da bivši trećeligaši nisu toliko odskočili u odnosu na nas koji smo ušli iz četvrte lige, kaže trener Grobničana

Dušan Gruevski
Dušan Gruevski Foto: Lario Tus

 

Rudar i Grobničan u Labinu igraju derbi 11. kola Treće lige - Zapad, utakmica između vodećih momčadi počinje od 14 sati.

Domaćin derbi čeka nakon prvoga poraza ove sezone koji je doživio u Opatiji, Grobničan se za derbi sprema u dobrom ozračju nakon pobjede protiv Rovinja od čak 6:1.

Grobničan je opravdao očekivanja uoči prvenstva, momčad se nakon 10 kola nalazi u vrhu, doživjela je dva poraza: jedan u Pazinu, jedan na Mavrincima od Crikvenice:

- Nismo nezadovoljni rezultatima bez obzira na poraz od Crikvenice doma, kada se dogodilo loš dan uz puno izostanaka. Poraz u Pazinu dogodio se na čudan način, nismo trebali izgubiti. Do sada je sve OK. U Labinu nas čeka momčad koja je kod kuće sve utakmice dobila, momčad koja je spoj iskustva i mladosti, dobro vođena momčad... Čeka nas teška utamica, ali se u Labinu želimo nadigravati, nemamo što čuvati. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo, pa ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. Nadam se da ćemo konačno igrati u kompletnom sastavu, prvi put ove sezone mogu reći da idemo kompletni na jednu utakmicu, kaže trener Dušan Gruevski.

Znači da će u napadu zajedno igraju Pilčić i Prtenjača, najbolji strijelci lige?

- Da!

Nalazite se pri vrhu ljestvice, predsjednik Igor Čargonja spominje drugu ligu?

- Izjavu predsjednika ne mogu komentirati. Što se nas tiče, Grobničan je momčad koja se uvijek bori za vrh! Imamo puno dobrih mladih igrača uz koje igra nekoliko starijih igrača koji nam daju dimenziju više. Uz njih mladi igrači polako stasavaju, iz sezonu u sezonu sve su bolji. I ove sezone vodimo borbu za vrh, to je naš cilj iako treba reći da su na početku sezone bivši trećeligaši bili u prednosti. Smatram da će se Krk, Novigrad i Jadran-Poreč do kraja sezone dignuti, liga će na proljeće biti još zanimljivija. Svatko svakoga može pobijediti, tako je Rovinj osvojio bod protiv Opatije, a protiv nas je dobio šest pogodaka.

Čini se da Opatija nije tako izgledni favorit kao što se najavljivalo?

-
Sve momčadi grizu protiv Opatije, koja ima jako dobru momčad sastavljenu od igrača koji su igrali prvu ligu. Pokazalo se da svi klubovi koji su prošle sezone bili u ligi niže, imaju motiv više. Opatija se nije do sada odvojila, ne znači da neće, ali liga je vrlo izjednačena. Liga je na početku sezone bila osporavana, a pokazuje se da bivši trećeligaši nisu toliko odskočili u odnosu na nas koji smo ušli iz četvrte lige, zaključuje Gruevski.

Prilog njegovoj tezi upravo je derbi u Labinu, koji igraju momčadi dvaju klubova koji su prošle sezone igrale četvrtu ligu.

Grobničan je bio prvak, a Rudar je završio na diobi devetog mjesta!

 Raspored 11. kola, subota (14):
Rovinj - Crikvenica
Rudar - Grobničan
Nehaj - Opatija
Uljanik - Novigrad
Jadran-Poreč - Pazinka-Pazinka
Vinodol - Krk

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13