Rene Ende: Nema straha ili nervoze, gledamo na tu utakmicu kao na izazov!

Četvrtak, 19. svibnja 2022. 21:17 Napisao  I. V.

Nikada nisam igrao ovakvu utakmicu! Posebice zato što igramo protiv Naprijeda, gdje sam  proveo jedanaest godina prije nego što sam došao u Pomorac 1921, kaže stoper Pomorca 1921

Rene Ende
Rene Ende Foto: Facebook

Naprijed i Pomorac 1921 igraju derbi začelja u predzadnjem kolu, poraženi izvjesno ispada iz lige.

U kostrenskoj momčadi prevladava jaki hreljinski utjecaj, dresove Naprijeda nosili su stožerni igrači Pomorca 1921 Bruno Lončar, Martin Dorčić, Vanja Devčić i Rene Ende, koji je najveći dio karijere proveo na Lonji:

Kostrenjani su se za utakmicu na Hreljinu pripremali nakon domaćega poraza od Grobničana (0:4):

- Mislim da poraz od Grobničana nije utjecao na nas, u toj smo utakmici mogli samo dobiti, da smo uzeli bod bio bi to veliki podstrek. Nije iznenađenje što smo izgubili, Grobničan ima jednu od najboljih momčadi u ligi. Pokušali smo dati sve od sebe, ali u toj utakmici nismo bili na nivou, nismo igrali kao što smo se dogovarali. Idemo dalje, znamo što nam donosi utakmica na Hreljinu, tako smo se pripremali, govori Rene Ende kojega malo toga može iznenaditi u subotu:

- Očekujem zanimljivu utakmicu, ovakve se utakmice ne igraju svaki dan. Baš sam razgovarao s dečkima, nikada nisam igrao ovakvu utakmicu. Posebice zato što igramo protiv Naprijeda, gdje sam proveo jedanaest godina prije nego što sam došao u Pomorac 1921. Motiva mi ne fali, a da je osjećaj čudan, jest! Rekao bih da onaj tko izgubi u subotu zasluženo ispada iz lige, igramo protiv direktnog konkurenta za ostanak. Hreljani su poznati po tome da igraju tvrdi nogomet, imaju kvalitetnih pojedinaca, neki im igrači nedostaju, ali mogu nadomjestiti izostanke, kaže Ende.

Unatoč nezavidnoj situaciji momčad Pomorca 121 djeluje dosta kompaktno i fizički spremno, što je pretpostavka na kojoj se može graditi optimizam:

- Prošli smo dobre pripreme, neću sada ponavljati sve što nam se događalo ove sezone, o nezgodama i ozljedama, u kakvim smo sve situacijama igrali. U svakoj smo utakmici pokušali dati maksimum, dolazi kraj sezone, ali dovoljno smo moćni da svakome možemo parirati fizikom ako već ne možemo kvalitetom, naglašava Ende.

Na Hreljinu u subotu igraju dvije momčadi slične kvalitete:

- Ova će utakmica pokazati gdje smo jedni i drugi! Onaj tko bude na terenu dao najbolje od sebe, izborit će ostanak u ligi. Bit će teško njima i nama, znamo koliki je ulog u utakmici. To je izazov! Nema tu straha ili nervoze, cijela momčad gleda na tu utakmicu kao na izazov, na nešto što se ne događa svaki dan! Svi se radujemo suboti, jedva čekamo da utakmica počne, ističe Ende.

Pomorac 1921 može ispasti iz lige nakon što je stekao najbolje uvjete za rad u regiji nakon Rijeke, novo pomoćno igralište nije se pokazalo kao prednost:

- Iskreno, mislili smo da će nam to biti prednost. Puno momčadi u ligi nema prilike trenirati, ni igrati na umjetnoj travi. Očito je umjetna trava svim tim momčadima dobro došla kao vrhunski teren na kojemu mogu pokazati najbolje što znaju. U prvih pet kola, koja smo igrali doma, nismo ostvarili što smo mislili, to je nogomet. Ispada da je bolje bilo da smo igrali na glavnom terenu bez obzira u kakvom je stanju, zaključuje Ende.