Opatija se iduće sezone vraća u Opatiju da bi opet ostvarila plasman u drugu ligu

Petak, 14. lipnja 2019. 13:09 Napisao  I. V.

A koja je razlika između jedinstvene treće i druge lige? Bolje je igrati drugu ligu u kojoj igra veći broj klubova iz zagrebačke regije, kaže trener Opatije Zoran Bogolin

Zoran Bogolin opet u Opatiji
Zoran Bogolin opet u Opatiji

 

Nogometni klub Opatija u zahtjevu za trećeligašku licenciju prijavio je domaće igralište.

Komisija HNS-a obišla je opatijsko igralište, dostavila primjedbe i odredila rokove do kojih treba urediti infrastrukturu (sanacija travnjaka, parking, prostorija za doping-kontrolu...).

U Opatiji traju radovi na uređenju igrališta iako je trener Zoran Bogoilin istaknuo da bi bilo bolje igrati na Kantridi:

- Ako se vratimo u Opatiju, čeka nas opet privikavanje na drugačiji način igre, na čvršću duel-igru, bržu igru, skokove, preskakanje... Taman smo se priviknuli na Kantridu u drugom dijelu sezone, taman smo počeli igrati dobro... Vraćamo se doma na igralište koje će iduće sezone trebati licencirati za drugu ligu, ha, ha... Bilo bi idealno na njemu igrati drugu ligu, kaže trener Zoran Bogolin.

Opatija je prije dvije sezone ostvarila plasman u drugu ligu, odustala je zbog toga što nije imala adekvatno igralište koje na kraju nije dobilo ni trećeligašku licenciju.

Bogolin iduće sezone opet najavljuje pohod na drugu ligu:

- Apsolutno! A koja je razlika između jedinstvene treće i druge lige? Bolje je igrati drugu ligu u kojoj igra veći broj klubova iz zagrebačke regije! Valjda bi nam dozvolili igrati na Kantridi drugu ligu, koja nema drugoligašku licenciju jer je nitko nije zatražio. Ako su se donedavno na Kantridi igrale utakmice Europske lige, valjda bi dobila drugoligašku licenciju. Kantrida još uvijek bolje izgleda nego većina prvoligaških stadiona, o travnjaku da ne govorim, naglašava Bogolin:

Ispada da se vraćate u Opatiju da biste opet ušli u drugu ligu?

- Tako su nam nametnuli! Ali prvo treba skočiti, a onda reći hop! Vidjet ćemo kako će Orijent 1919 proći u drugoj ligi, bit ćemo pametniji za par mjeseci, zaključuje Bogolin.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13