Opatija namjerava nastaviti igrati na Kantridi bez obzira na odluku Komisije za licenciranje

Utorak, 28. svibnja 2019. 20:03 Napisao  I. V.

Jedini klub u županiji kojemu odgovara da Kinezi što kasnije počnu kopati na Kantridi iduće sezone u slabijoj konkurenciji namjerava opet ostvariti drugoligaški plasman

Mladi Baltazar Bogolin iduće sezone opet na Kantridi?
Mladi Baltazar Bogolin iduće sezone opet na Kantridi?

 

U subotu, 1. lipnja, u Rijeci bi se trebali sastati predstavnici Komisije za licenciranje klubova treće lige i čelnici Međužupanijskog nogometnog odbora Nogometnog središta Rijeka (MNO NS Rijeka).

Tema sastanka su kriteriji za ishodovanje licencija klubova koji iduće sezone žele igrati u novoj Trećoj ligi - Zapad.

Kao što je poznato, Treća liga - Zapad iduće sezone obuhvaća međužupanijsko područje sadašnje četvrte lige koja se neće ukinuti.

To znači da kriterije treba prilagoditi formiranju dviju međužupanijskh liga, nominalno trećoj i četvrtoj ligi.

Razlika je u tome što je treća liga nacionalna, pa bi HNS trebao odrediti iste kriterije za sve četiri treće lige u državi.

O kriterijima četvrte lige odlučuje MNO NS Rijeka, što znači da će se kriteriji lakše prilagoditi potrebama klubova.

Budući da je Orijent 1919 postao drugoligaš, otvorilo se još jedno mjesto koje bi trebao popuniti jedan četvrtoligaš.

Zahtjeve su podnijela četiri trećeligaša (Krk, Opatija, Jadran-Poreč, Novigrad) i deset četvrtoligaša (Rudar, Pazinka-Pazin, Grobničan, Rovinj, Buje, Uljanik, Crikvenica, Vinodol, Naprijed, Borac) među kojima treba tražiti šest novih trećeligaša pod uvjetom da se ustroji Liga 10.

Konačnu odluku HNS bi trebao donijeti 26. lipnja.

Uoči sastanka u subotu zanimljiva vijest dolazi iz Opatije.

Opatija trećeligaške utakmice iduće sezone namjerava nastaviti igrati na stadionu Kantrida bez obzira na odluku Komisije za licenciranje.

NK Opatija jedini je trećeligaš koji je kao domaćin cijelu sezonu gostovao, zaključno s utakmicom protiv Orijenta 1919 u nedjleju domaće utakmice igrao je na Kantridi.

Momčad se u drugom dijelu sezone priviknula na široko igralište kultnog stadiona gdje se igra drugačiji nogomet nego u Opatiji, proljetni dio sezone Opatija nije izgubila ni jednu domaću utakmicu.

Odluka je sa stručnog stanovišta logična, Opatija će iduće sezone u lokalnoj trećoj ligi imati veću prednost na Kantridi nego u Opatiji.

Jedini klub u županiji kojemu odgovara da Kinezi što kasnije počnu kopati na Kantridi, iduće sezone u slabijoj konkurenciji namjerava opet ostvariti drugoligaški plasman.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13