TREĆA HNL

Nogometaši Kraljevice pobijedili Vinodol na Oštru

Subota, 18. ožujka 2023. 19:03 Napisao/la  Igor Vranić

Imao se vratar Sandro Srok  u prvom poluvremena vremena odmoriti za sve što ga je čekalo u nastavku

Krsto Sotošek (Kraljevica) i Domagoj Barac (Vinodol)
Krsto Sotošek (Kraljevica) i Domagoj Barac (Vinodol)

Treća HNL - Zapad, 16. kolo

KRALJEVCA - VINODOL 2:1

Igralište Oštro. Gledatelja 200

Sudac: Daniel Starčević (Pula) 6

Strijelci: 1:0 Petrinović (15), 2:0 Stanišić (25), 2:1 Tomić (29)

Žuti karton: F. Znamenaček, Sotošek, Stanišić (Kraljevica), Bogdanić, Filipović, Ugrinović (Vinodol)

KRALJEVICA: Srok 7, Depeder 6, Mohorić 6,5, Petrinović 6,5, Kocijan 6,5, F. Znamenaček 6,5, Sotošek 6, Burul 6,5, Stanišić 6,5, Mendrila 6, Čabrijan 6

VINODOL: Baričević 6, Rubčić 5,5, Kosić 5,5 (46 Dedić 6), Mazzaroli 6, Barac 6, Filipović 6, Peričić 5,5 (85 Mađovski -), Bogdanić 6 (90 Nekić -), Tomić 7, Petrinović 5,5 (85 Butković -), Buljat 5 (46 Ugrinović 6)

Nogometaši Kraljevice pobijedili su Vinodol nakon što su osvojili bod na Krku, momčad Edija Kurolta sezonu je nastavila pozitivnim rezultatima u utakmicama protiv vodećih momčadi.

Pobjedu protiv Vinodola igrači Kraljevice zaslužili su u prvih pola sata tijekom kojih su naglašeno dominirali u duelima, fizički moćna momčad držala je goste u zadnjoj trećini, praktično svaki fizički dodir značio je da će lopta ostati u posjedu domaće momčadi.

Oba pogotka Kraljevica je postignula nakon prekida: prvi je u 15. minuti postigao Petrinović glavom nakon što je na drugoj vratnici dočekao odbijenu loptu, drugi je u 25. minuti postigao Stanišić udarcem glavom, kada je nakon ubačaja iz kuta ostao sam ispred Baričevića kao na treningu.

Teško je živjela momčad Vinodola prvih dvadesetak minuta, goropadni domaći igrači nadirali su sa svih strana, Sotošek (7), Filip Znamenaček (11), Mendila i Čabrijan (20) nisu bili precizni u povoljnim situacijama za pogodak.

Nakon dvadesetak minuta igrači Vinodola počeli su konkretnije ulaziti u zadnju trećinu domaće momčadi, prva iole opasnija situacija završilla je pogotkom.

Nakon izmjene loptom po desnoj strani, lopta je došla do Tomića, koji je blizu ruba kaznenog prostora majstorski naciljao lijevu Srokovu vratnicu, lopta se odbila u mrežu - 2:1.

Tomićev pogodak pozitivno je djelovao na gostujuće igrače, koji su zadnjih desetak minuta prvoga dijela utakmice počeli pokazivati prve naznake momčadi koja se ove sezone trebala boriti za prvaka.

Ništa nisu konkretno učinili, ali su se barem oslobodili pritiska.

Pred kraj prvoga dijela Kraljevica je još dvaput opasno ušla u završnicu: u 41. minuti Sotošek nije dobro reagirao glavom, u 45. minuti Baričević je dobro zatvorio Stanišića, koji je ušao u kazneni prostor zdesna i loptu poslao kraj vratiju u  izglednoj poziciji.

Na odmoru je vratar Baričević preuzeo ulogu trenera, obavio je dvije zamjene u napadu, promijenio je raspored otraga i što je najvažnije, uspio je promijeniti pristup svoje momčadi.

Predvođena iskusnim znalcem Željkom Tomićem, momčad Vinodola u drugom je dijelu prvo dignula intezitet u trčanju i duelima, a onda je brzo na vidjelo počela izlaziti inividualna kvaliteta.

Tijekom cijeloga drugoga dijela Vinodol je dominirao kroz posjed lopte bez obzira što se na neravnom terenu nije mogla uspostaviti točna pas-igra, lopta je počela zujati oko Sroka, koji se u prvom poluvremena imao vremena odmoriti za sve što ga je čekalo u nastavku.

Imali su gosti nekoliko vrlo izglednih prilika (Dedić 53, Petrinović 70, 80, Barac 75), nisu bili precizni ili je Srok bio pravodoban.

U 85. minuti Petrinović je propustio najbolju priliku, kada je primio loptu na desetak metara od Sroka, dobro je napadač Vindola reagirao, Srok je sjajnom reakcijom sačuvao pobjedu.

Malo su toga u drugom dijelu domaći igrači uspjeli napraviti u pokušajima tranzicije, najbolju priliku imao je Filip Znamenaček u 73. minuti, Baričević je rutinski obranio.

Jedna sporna situacija!

U 57. minuti visoko je izašla zadnja linija domaće obrane, na sredini igrališta sučelila su se dvojica Petrinovića...

Toni je prije došao do lopte koju je Andrej zaustavio rukom u poziciji zadnjega igrača u obrani, sudac se nije oglasio!

loading...
Standings provided by SofaScore