NEHAJEV SVAST

Nije me trebalo nagovarati da preuzmem momčad Crikvenice

Subota, 11. siječnja 2020. 20:03 Napisao/la  V. P.

Gledajući tablicu ne bih nikoga  otpisivao, kaže novi trener Crikvenice

Nehajev Svast (Crikvenica)
Nehajev Svast (Crikvenica)

Nehajev Svast nakon tri mjeseca stanke i odlaska iz Nehaja vratio se u nogomet kao trener Crikvenice.

Josip Vukelić, donedavni trener Crikvenice, zbog privatnih je obaveza bio prisiljen otići, predsjednik kluba Marko Prpić novoga trenera pronašao je u još jednom senjskom stručnjaku

- Mogu reći da sam se odmorio, ali i gledao sam neke utakmice Nehaja, Crikvenice, tu po regiji. Nije me trebalo nagovarati da preuzmem Crikvenicu, našao sam se s predsjednikom Prpićem, bio sam mu prvi na piku i brzo smo se dogovorili. Igrače poznajem, igrao sam protiv njih kao trener Nehaja. To su sve kvalitetni igrači, kroz pripreme ćemo se još bolje upoznati, rekao je novi trener Crikvenice Nehajev Svast.

Vukelić je momčad ostavio u sjajnoj poziciji, na petom mjestu sa 21 bodom.

- Moj kolega je napravio odličan posao. Startna pozicija je dobra za proljeće, ali i obvezujuća. Vidjet ćemo kako će se rasplesti, ali niže ne smijemo, možemo samo više.  Liga je izjednačena i ako dvije, tri utakmice završe lošije, odmah si u problemima. Cilj je u preostalih osam kola ostati među prvih šest momčadi i plasirati se u Ligu za prvaka u kojoj onda ostaje pet mirnih utakmica. Gledajući tablicu ne bih nikoga još otpisivao, jer momčadi koje su u zaostatku mogu povezati tri, četiri dobre utakmice i odmah se situacija mijenja. Moje mišljenje je da su Opatija i Grobničan sigurni, Rudar vjerojatno, a svi ostali će se boriti za Ligu za prvaka. Mi ćemo pokušati ostati na istom tragu, ali ne ovisi sve samo o nama. Bodovne razlike neće biti velike, a Liga za ostanak će biti jedna od najzanimljivijih u zadnjih nekoliko sezona, dodaje Svast.

Crikvenica će sa pripremama početi 20. siječnja, u planu je šest tjedana rada, a dogovoreno je sedam pripremnih utakmica.

Svast još uvijek ne zna kako će izgledati momčad prvog dana priprema.

- Zasad smo ostali bez Casorelle, on je bio u Crikvenici kao posuđeni igrač Orijenta 1919, kao student medicine vraća se u Italiju na fakultet. Što se ostatka momčadi tiče, zasad je sve ostalo isto kao tijekom jeseni. Vidjet ćemo s ljudima u klubu hoće li biti kakvih pojačanja na nekim problematičnim pozicijama, zaključio je Svast.

 

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13