NEHAJ SVAST Ne mogu više tražiti alibije u tome koga nema nakon negativnog rezultata

Nedjelja, 08. rujna 2019. 13:19 Napisao/la  Igor Vranić

U svim najavama upozoravao sam da ćemo se u ovakvim okolnostima boriti za ostanak. Svima to mora biti jasno, kaže trener Nehaja

Nehajev Svast
Nehajev Svast

Nehaj nakon dva kola Treće lige - Zapad na kontu ima jedan bod, nakon poraza na Grobniku (2:3) dogodio se remi (1:1) protiv Rovinja u Senju.

Budući da u idućem kolu Nehaj putuje u Labin, a onda slijedi gostovanje u Crikvenici, početak sezone nije obećavajući:

- Ne događa se ništa neočekivano, unaprijed sam upozoravao da se to može dooditi. Teško je nešto prognozirati. Činjenica je da u pripremi sezone i u pripremnom razdoblju nismo napravili ono što je trebalo. S obzirom na situaciju u klubu pripreme za sezonu bile su pomalo neozbiljne u kontekstu treće lige. Ostali smo bez trojice važnih igrača, dvojica bitnih igrača  nisu trenirala zbog posla, trojica su ozlijeđeni,... Ostali smo bez sedam, osam igrača iz prošle sezone. Ovi rezultati nisu iznenađenje, ovo je realnost iako su utakmice na Grobniku i posebno utakmica protv Rovinja mogle završiti drugačije. Protiv Rovinja u prvom poluvremenu promašili smo ono što nismo promašili u zadnjih pet utakmica, a na kraju smo spašavali bod. Takav pad trebao bi se povezati s fizičkom spremom iako smo drugi dio utakmice protiv Grobničana dobili 2:0. U razmaku od sedam dana ne možemo pričati o spremi, kaže Nehajev Svast, trener Grobničana.

Je li momčad mentalno spremna za eventualnu borbu za ostanak?

- U svim najavama upozoravao sam da ćemo se u ovakvim okolnostima boriti za ostanak. Svima to mora biti jasno! Nemamo više istu momčad, a liga je teža. Naravno da ćemo pokušati napraviti sve da se pokušamo dignuti,  ne znam hoće li to biti dovoljno. Problem senjske javnosti je da smo dvije i pol godine živjeli s pobjedama, sada su se okolnosti promijenile.

Poznato je tko prvi strada zbog negativnih rezultata?

- Mene nitko iz uprave ne pritišće, ja sam sebi stvaram pritisak. Jasno je da svaki trener ovisi o rezultatima, bit ćemo pametniji nakon dva iduća gostovanja. Tada ćemo moći drugačije razgovarati. Svi klubovi koji su s nama igrali četvrtu ligu znatno su se pojačali, uprava našeg kluba odlučila je nešto drugo i ja više ne mogu tražiti alibije u tome koga nema nakon svakoga negativnog rezultata. Ako zaredaju negativni rezultati, vrlo je izvjesno što će se dogoditi. To je realnost! Ja ću prvi stati ispred momčadi, prvi sam koji odgovara za rezultate, više nije bitno zbog čega. Moje je da pokušam zajedno s momčadi dati maksimum, dečki su izuzetno karakterni iako imamo vrlo mladu momčad. Protiv Rovinja igralo je osam igrača zaštićenog godišta, debitirao je Marko Hodak koji je rođen 2003. godine, jasno mi je da je s mladom momčadi teško igrati za ostanak. Treba nam jedna pobjeda da bismo se stabilizirali, očekivali smo je protiv Rovinja. Imali smo nesreću da je golman Rovinja bio najbolji igrač utakmice. Što mene tiče, ni kao igrač, ni kao trener nisam tražio alibije. Nemam s time problem, a ovo što govorim samo je realno stanje u kojemu se nalazimo.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13