MARIN CON

Razlike su male, jedan poraz te odmah odvede u probleme

Nedjelja, 01. ožujka 2020. 15:03 Napisao/la  V. P.

Nema opuštanja, jer već u sljedećem kolu igramo protiv Grobničana

Marin Con (Krk)
Marin Con (Krk) Foto: Lario Tus

Nogometaši Krka u derbiju su na startu nastavka prvenstva osvojili bod u gostima kod Opatije.

Krčani su možda mogli ostvariti više da iskusni vratar Iveša nije na početku susreta obranio kazneni udarac Zecu:

- Bod je definitivno uspjeh za nas, jer stvarno nismo znali što očekivati, kako ćemo izgledati i igrati. Opatija je kvalitetna i protiv njih je osvojeni bod više nego dobar. Važnije nam je da smo dobro odigrali i da se imamo čemu veseliti u nastavku sezone. Ne znači da bi kazneni udarac okrenuo utakmicu u našu korist, imala je Opatija dobrih prilika i remi je zapravo realan ishod, ocijenio je iskusni nogometaš Krka Marin Con.

Krk tradicionalno na proljeće ima više problema nego tijekom jesenskog dijela sezone, možda je ova sezona drugačija.

 - Na proljeće je uvijek teška borba za klub, uvijek imamo nekakvih problema, ali sada mi se čini da bi moglo biti obećavajuće. No, nema opuštanja, jer već u sljedećem kolu igramo protiv Grobničana i opet treba biti na visini zadatka,  jer svaki poraz te spusti na ljestvici. Vidjet ćemo kako će ići, ali proljeće je izazov i za nas igrače da vidimo koliko možemo dati i koliko možemo ostvariti, dodaje Con.

Razlike su na ljestvici male:

- Glavni cilj je ulazak u Ligu za prvaka kako bismo onda imali pet mirnih utakmica i borili se za što bolju poziciju. Svaki susret će biti borba za to jer svatko može svakoga pobijediti i na svakom terenu možeš izgubiti posebno kada se momčadi bore za ostanak u ligi. Ne bi trebalo biti problema ostvariti cilj ako budemo u svakoj utakmici koncentrirani i ako nastavimo s dobrim radom i maksimalnim pristupom. Momčad je mlada, svaka je utakmica novi izazov. Vidimo se mi među prve tri, četiri momčadi, ali ako odigraš jednu lošu utakmicu, sve se odmah preokrene. Idemo utakmicu po utakmicu, skupljati što više bodova je moguće, zaključio je Marin Con.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 21 34
2 Grobničan 21 30
3 Rudar 7 29
4 Crikvenica 7 27
5 Jadran-Poreč -1 24
6 Krk -3 24
7 Pazinka-Pazin -6 17
8 Vinodol -9 17
9 Rovinj -9 17
10 Novigrad -10 16
11 Uljanik -7 15
12 Nehaj -11 15