Tomislav Lopac, trener Crikvenice: Vinodol je favorit, ali na Bahalin ne dolazimo s bijelom zastavom

Petak, 31. kolovoza 2012. 18:41 Napisao  Luka Variola

Prilikom mojeg dolaska stanje u klubu nije bilo dobro. Bilo je malo igrača, a ekipa je bila nespremna, potpuno zapuštena, objašnjava Lopac

Najzanimljivi ogled drugog kola Treće lige - Zapad definitivno je susjedski derbi na Bahalinu. Zahuktali Vinodol nakon početnog uspjeha kod Rovinja i povijesnog prolaska u 1. kolo Kupa pred svojim navijačima dočekuje najvećeg rivala - Crikvenicu. Kirci su nakon turbuletnih priprema pod vodstvom novog (starog) trenera Tomislava Lopca uvodnim bodom protiv Novalje pokazali kako su problemi ipak iza njih.

- To je uvijek poslastica za ljubitelje nogometa s ovoga područja. Realno, prednost je ipak na strani domaćina, koji je jako kvalitetno odradio prijelazni rok i odlično ušao u sezonu. Doveli su kvalitetnog i iskusnog stručnjaka Antu Jakovljevića i to su naplatili u prve dvije utakmice u prvenstvu i Kupu. No, unatoč tome mi na Bahalin ne dolazimo s bijelom zastavom, a kakav će biti rezultat to ćemo znati negdje oko 18.45 sati u subotu, objašnjava Lopac, kojega je po dolasku Pod Kotor praktički dočekao "raspad sistema".

Loše odrađeni prijelazni rok, ozljede, odlazak trenera Dalibora Starčevića u Bahrein, neriješeni status igrača...

- Prilikom mojeg dolaska stanje u klubu nije bilo baš tako kritično kako se prikazivalo. Situacija nije bila dobra, to je evidentno. Bilo je malo igrača, ali u međuvremenu smo se malo konsolidirali. Činjenica je da je ekipa bila nespremna, potpuno zapuštena, nastavlja Lopac, koji je debitirao domaćim bodom protiv Novalje.

- Bod je puno značio. No, kada se uzme u obzir stanje na toj utakmici možemo žaliti što nismo uspjeli sva tri boda osvojiti. Mislim da smo bili bolji i da smo bili malo bliže osvajanju sva tri boda. Ipak, Novalja je starosjedioc u ovome društvu, tako da možemo biti zadovoljno što smo u tom ogledu ostali neporaženi.

Lopcu je ovo drugi angažman Pod Kotorom. Kirce je već vodio u sezoni 2007./2008.. Razlike između tadašnje i ove momčadi?

- Teško je uspoređivati. Samo me jedan igrač dočekao iz te ekipe, Butorac, koji je tada bio klinac. Tek je došao iz Rijeke, a sada je kapetan. Ona momčad je vjerojatno bila malo bolja iz razloga što je bilo puno više igrača, a samim time i više kvalitete. Ova ekipa je brojčano pa samim i time kvalitativno slabija, zaključit će Lopac.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.