Ne zna se gdje će Krk igrati kvalifikacijsku utakmicu, jedino se zna da neće igrati u Kostreni!

Srijeda, 24. svibnja 2023. 21:59 Napisao/la  Igor Vranić

KD Kostrena toliko brižno skrbi o prostorijama u Žuknici da ih ni članovi NK-a Pomorac 1921 ne smiju koristiti bez posebne dozvole

Ne zna se gdje će Krk igrati kvalifikacijsku utakmicu, jedino se zna da neće igrati u Kostreni!

Nogometaši Krka u subotu igraju protiv Medulina 1921, u utakmici protiv zadnje momčadi moraju osvojiti barem bod da bi matematički osvojili naslov prvaka bez obzira na rezultat utakmice Vinodola u Crikvenici.

Kako god da prvenstvo završi, Krk će sigurno igrati kvalifikacije za plasman u Drugu NL budući da Vinodol nije ni zatražio licencu za viši rang.

Poznato je kada će Krk igrati kvalifikacije, utakmice se igraju 11. i 17. lipnja, ne zna se još protiv koga će igrati, niti gdje će igrati.

Naime, NK Krk je dobio uvjetnu licencu za višu ligu, što znači da igralište Josip Pepi Uravić ne zadovoljava kriterije pa će Krk kvalifikacije igrati na nekom drugom igralištu.

Od četvrtka je poznato gdje neće igrati!

NK Krk domaću utakmicu htio je igrati u Kostreni, jer se čelnici i igrači krčkog kluba najbolje osjećaju u Žuknici, ali sportska prijateljstva u Kostreni imaju visoku cijenu.

NK Krk je poslao zamolbu na adresu Općine Kostrena, odgovor je dobio iz Komunalnog društva (KD) Kostrena, koje skrbi o održavanju objekta u Žuknici.

U dopisu koji potpisuje direktorica Sonja Hladnik stoji da sat korištenja glavnog igrališta, sale za sastanke i prostorije sa šankom stoji točno 613,18 eura!

Inače, KD Kostrena toliko brižno skrbi o prostorijama u Žuknici da ih ni članovi NK-a Pomorac 1921 ne smiju koristiti bez posebne dozvole što je posebna tema koja zaslužuje malo više prostora.

 NK Krk bi najam igrališta u Kostreni za najmanje četiri sata korištenja trebao platiti oko 2,5 tisuće eura!

Troškovima najma treba dodati redovite troškove organizacije kao i ishodovanje neophodne sigurnosne procjene za igralište koje KD Kostrena nije ishodovalo dvije godine, NK Krk bi organizaciju jedne utakmice u Općini Kostrena trebao platiti najmanje oko 4 tisuća eura.

Usput, naknadno su u KD Kostrena saznali da je teren 17. lipnja zauzet zbog tradicionalnog turnira Egon Polić, koji se vraća u ljetne termine, što znači da bi Krk utakmicu u Kostreni mogao igrati samo ako bude domaćin u prvoj utakmici (11. lipnja).

NK Krk obratio se dopisom Rijeka sportu, kvalifikacijsku utakmicu u Gradu Rijeci može igrati na Kantridi ili Krimeji.

 

 

Standings provided by SofaScore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.