UNIŠTEN TRAVNJAK

Divlje svinje prekopale igralište u Žuknici

Ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. 19:36 Napisao  I. V.

Moramo vidjeti kako da zaštitimo igrače, sigurno da ćemo komunicirati s općinskim vlastima, kaže Karlo Đivoje, šef škole nogometa

Divlje svinje prekopale igralište u Žuknici

Divlje svinje nisu novost u Kostreni, nije novost ni da se divlje svinje često pojavljuju oko igrališta u Žuknici, novost je da su u ponedjeljak potpuno prekopale igralište u Žuknici.

- Prvi upad divljih svinja dogodio se prije petnaestak dana, tada su iskopale manju površinu, to je bilo u planu sanacije. Onda smo primijetili drugi upad, tada su oštetili igralište na dva mjesta, a u ponedjeljak smo zatekli iskope po praktično cijelom igralištu. Užasno, kaže Karlo Đivoje, voditelj škole nogometa kostrenskog trećeligaša.

Otkada se počelo graditi pomoćno igralište divlje svinje očito lakše ulaze na inače ograđeno travnato igralište, koje je toliko devastirano da kompletni klupski pogon od cca. 120 igrača nema trenutačno gdje trenirati i igrati:

- Osuđeni smo na tešku improvizaciju! Komunalno društvo pokušava nam osigurati terene, najmlađima su ponudili igrališta kod dvorane, najstariji tamo ne mogu raditi. Moramo se strpiti, nemamo adekvatno rješenje. Nisu nam za sada rekli koliko će trajati sanacija igralište, idućeg vikedna neće se igrati. Svi ćemo gostovati, vidjet ćemo koliko će nam klubovi moći izaći ususret da zamjenimo domaćinstva. Rudar je ponudio zamjenu domaćinstva prvoj momčadi u subotu, kaže Đivoje.

Ovakvi upadi divljih svinja postali su prijetnja za sigurnost igrača, posebice najmlađih:

- Naravno! Moramo vidjeti kako da zaštitimo igrače! Sigurno da ćemo komunicirati s općinskim vlastima da vidimo kako ćemo riješiti ovaj problem, zaključuje Đivoje.

loading...
Standings provided by SofaScore