Alen Horvat postao novi trener Krka kojemu predstoji borba za ostanak u trećoj ligi

Ponedjeljak, 26. ožujka 2012. 19:38 Napisao  I. V.

Za mene je ovo novi izazov, nikada nisam bio u situaciji da se borim za ostanak, govori Alen Horvat koji je zamijenio Damira Rubčića

Alen Horvat je novi trener trećeligaša Krka! Bivši trener Rijeke zamijenio je na klupi Damira Rubčića, koji nije uspio stabilizirati momčad kojoj do kraja prvenstva predstoji borba za ostanak u ligi.

- Za mene je ovo novi izazov, nikada nisam bio u situaciji da se borim za ostanak. To je sigurno jedna dimenzija više u moj karijeri, treba i to proći, govori Horvat koji je u ponedjeljak upoznao momčad.

- Održao sam prvi trening, upoznao većinu igrača. Stanje je takvo kakvo je, na meni da pokušam promjeniti gubitnički mentalitet u igrača koji moraju prihvatiti drugačije razmišljanje. Ili tako, ili nikako! Barem ja tako shvaćam nogomet, kaže Horvat.

Zanimljivo, Horvat je s Kantride jesenas otišao kada je Rijeka bila u prilično komotnoj situaciji da bi se sada našao u istoj situaciji kao kolega Dragan Skočić, treći trener Rijeke ove sezone.

- Ostavili smo našem nasljedniku momčad Rijeke u dobrom stanju, atmosfera u svlačionici, na tribinama i oko kluba ničim nije slutila da će se Rijeka boriti za ostanak. Dogodilo se što se dogodilo, puno je o tome rečeno i neću se ponavljati. Da, Krk je u sličnoj situaciji, samo je dimenzija bitno drugačija. Ipak je na Kantridi znatno teže raditi, iza Rijeke stoji veliki grad i puno navijača. 

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 22 33
2 Grobničan 18 27
3 Rudar 6 26
4 Krk 1 23
5 Crikvenica 2 21
6 Jadran-Poreč -3 18
7 Novigrad -7 15
8 Uljanik -5 14
9 Vinodol -8 14
10 Nehaj -9 14
11 Rovinj -10 14
12 Pazinka-Pazin -7 13