Rene Komar: S guštom igram za Risnjak, tu sam dok me budu trebali

Subota, 18. lipnja 2016. 14:52 Napisao/la  V. P.

 Risnjak je najistaknutiji goranski klub zadnjih par godina. Prije su to bili Omladinac i Goranin, ali spojem sretnih okolnosti i rezultata Risnjak je postao bolji, kaže 39-godišnji Komar

Rene Komar u 39. godini jedan od najiskusnijih igrača Nogometnog kluba Risnjak. Iza njega je 20 godina seniorskog nogometa, stoga ne čudi što je jedan od stupova Risnjaka, kluba koji je sezonu završio kao prvak Prve A županijske lige.

- Risnjak je najistaknutiji goranski klub zadnjih par godina. Prije su to bili Omladinac i Goranin, ali spojem sretnih okolnosti i rezultata Risnjak je sada bolji. Sezona je bila fenomenalna, sve je vodilo tome da ćemo biti prvaci. Momčad je dobro posložena i dobro smo odigrali. Čestitam dečkima, stručnom stožeru, Upravi i svima onima oko kluba. A što se iduće sezone tiče, bilo bi lijepo za dečke koji još nisu, da odigraju Prvu županijsku ligu, da osjete kako je to. No, još uvijek ne znam koju ćemo ligu igrati, kaže Rene Komar.

Goranski klubovi imaju problema sa omladinskim pogonim, ali to je slučaj i na drugim područjima i u višim ligama. U Gorskom kotaru u startu već ima manje djece.

- Uz to što je manje djece, dok stasaju u juniore ili seniore izgube volju, odustanu jer ne vide perspektivu. Osim toga puno djece se raseli. Nemoguće je imati seniorsku momčad samo od svojih igrača, ali to je u svim klubovima tako. Risnjak radi sa djecom, radi se i u drugim goranskim klubovima, no potrebni su i igrači sa strane da bi se momčad kompletirala, dodaje Komar koji također polovicu svog porijekla vuče iz Gorskog kotara.

Bez obzira na godine, Komar još ne razmišlja objesiti kopačke o klin. Iskusni nogometaš u svojoj je karijeri nosio dresove brojnih klubova, a kako stvari stoje karijeru će zaključiti u Risnjaku, ali ne tako brzo.

-  Dok me budu trebali, tu sam. I igrački i moralno. Uvijek s guštom igram za Risnjak i dok im mogu poslužiti, igrat ću i dalje. Nije mi važno hoćemo li igrati Prvu ili Prvu A županijsku ligu, zaključio je Rene Komar.