DRAGAN ŠTULIĆ

U prva dva kola dali smo do znanja da smo favoriti

Nedjelja, 17. rujna 2017. 12:58 Napisao  I. V.

 Pomorac 1921 odigrao prvu domaću utakmicu za bodove

Pomorac 1921 osvojio prve bodove u Žuknici
Pomorac 1921 osvojio prve bodove u Žuknici


Seniorski nogomet u nedjelju se vratio u Žuknicu nakon dvije sezone stanke koliko je prošlo otkada je Pomorac usred prvenstva odustao od druge lige.

Odigrana je ove sezone već prva natjecateljska utakmica u Žuknici, Pomorac 1921 je pobijedio (3:1) je kupu OŠK.

Prve bodove u Žuknici momčad Pomorca 1921 osvojila je u 2. kolu Druge ŽNL, nakon što je u nedjelju pobijedila (5:0) Gomirje.

- U prva dva kola dali smo do znanja da smo favoriti u prvenstvu uz Turbinu s kojom ćemo voditi borbu za prvo mjesto. Nadam sa da ćemo biti prvi, jer Pomorac to zaslužuje zbog tradicije i infrastrukture. Naravno da to treba dokazati na terenu. Jedno je priča, a drugo je teren. Momčad je dobro fizički pripremljena, trkački smo moćni, ali u svaku utakmicu moramo ući maksimalno motivirano. Dečki su svjesni gdje igraju, znaju da će svi protiv nas svi ići maksimalno, a na nama je da opravdamo ulogu favorita, kaže Dragan Štulić, koji zajedno s Vladimirom Jerićem vodi prvu momčad.

Pobjeda protiv Gomirja vjerojatno bi bila  uvjerljivija da nije bilo neprilika uvjetovanih kišom i lošim terenom:

- Čestitam dečkima na pobjedi i igri po onakvim uvjetima, pokazali su volju i htijenje. Prije utakmice znali samo da od nogometa neće biti ništa, da ćemo trkom morati nadoknaditi tehničke probleme. Prvi dio je završio 1:0 iako je prema šansama trebala biti puno veća razlika. U drugom smo dijelu korigirali neke pogreške i na kraju je utakmica završila kako je završila. Moglo je biti uvjerljivije, mislim da smo dokazali da smo moćni, autoritativno smo osvojili bodove, govori Štulić.

Štulić i Jerić vjerojatno su jedini treneri u Drugoj ŽNL, koji imaju velikih problema kada treba odrediti 18 igrača za utakmicu:

- Odaziv  na trenizima je odličan, radimo zajedno sa seniorima i juniorima, po tridesetak igrača pojavi se na svakom treningu što samo pokazuje da su dečki ozbiljno shvatili priču. Nadam da će priča završiti na zadovoljstvo svih nas, zaključuje Štulić.