IZIDOR GRGURIĆ NAGLAŠAVA

U Ravnoj Gori se polako budi interes za nogomet

Nedjelja, 09. listopada 2016. 11:31 Napisao/la  Ivan Milatić

Prije šest mjeseci bili smo predzadnji sa sličnom momčadi, kaže trener Goranke

Malo tko je mogao pretpostaviti da će u Ravnoj Gori svi pričati o nogometu.

Upravo to događa proteklih tjedana, jer Goranka gazi sve pred sobom u Prvoj A županijskoj ligi. Momčad koja je u pet utakmica upisala jednako toliko pobjeda zaslužuje svaku pozornost.

Ove nedjelje u Delnicama igra se derbi neporaženih, Goranin dočekuje Goranku koju tri sezone vodi trener Izidor Grgurić.

Na derbi odlazite sa prednošću od pet bodova i sa pet pobjeda na kontu?

- To je prvi pravi goranski derbi. Očekujem dobru utakmicu i da moji igrači daju sve od sebe. Nemamo mi nekih zvijezda nego smo dobra klapa. Goranin je odlična ekipa za ovaj rang natjecanja, ima dobre pojedince, ali naš momčadski duh bi mogao imati presudnu ulogu. Jedino mi i Delničani imamo navijače koji nas prate  doma i u gostima. Očekujem puno ljudi, dobro navijanje i nogometnu feštu kakvu Gorski kotar dugo nije imao.

Jedan od vaših stožernih igrača je Marko Grubišić, bivši član Rijeke i Pomorca?

- Kod nas igrači dolaze ciljano. Prije svega to moraju biti karakterni igrači. Kolektiv je na prvom mjestu. Marko je naš prvi igrač jer diže kvalkitetu naše igre. Nitko se ne ističe previše, a od igrača koje smo doveli sa strane i koji su povećali kvalitetu naše igre istaknuo bih Grgića i golmana Torbarinu, a tu je i Mate Zurak kojega nema na derbiju. Torbarina je obrani donio sigurnost, a Grgić je u poznim godinama odlučio svoje znanje podijeliti s nama. U Ravnoj Gori su ljudi više skijaši  nego nogometaši, ali polako se budi interes za nogomet i kod nas.

Vi ste još lani igrali, jeste li registrirani za ovu sezonu?

- Ljepše je igrati ako daš sve od sebe i poslije utakmice svakoga možeš pogledati u oči. To  tražim i od igrača. Priznajem, lijepo je biti i trener, kada imamo korektnu komunikaciju i guštamo u nogometu kao što je slučaj sada. Igrao sam do prošle sezone, iskreno ne znam jesam li prijavljen  za ovu. Sve i da jesam više neću igrati, ali prijavljen mi je sin.

Odnedavno imate novu predsjednicu porijeklom iz Kostrene?

- Predsjednica Sanja Pilepić i ja imamo nešto zajedničko, imamo kuće u istom selu pored Ravne Gore, u Starom Lazu, nismo mi ovdje stranci. Provedemo u Gorskom kotaru najmanje pola godine.

Nova uprava sigurno ima nove ambicije?

- Ambicije kluba su da se oforme pioniri, jer odavno imamo problema s mlađim kategorijama. Zadovoljan sam jer smo već uspjeli skupiti dvadesetak mladih, oni trebaju  postati temelj kluba. Najlakše je dovesti deset igrača sa strane pa što bude. Bez mladih neće biti niti kluba. Napravljen je nacrt za izradu tribina, kreće se u renoviranje svlačionica i društvenih prostorija. Idemo nekim redom, sređujemo klub na svim razinama. Procijenit ćemo na kraju prvenstva dali smo za ligu više ili nismo. Prije šest mjeseci smo bili predzadnji sa sličnom momčadi, od tada u petnaestak utakmica imamo jedan poraz i jedan neriješen rezultat. To dokazuje da se sve može.