MEMORIJAL MILANA PEROVIĆA

Veterani Pomorca 1921 u finalu pobijedili selekciju HNS-a

Nedjelja, 01. prosinca 2019. 11:05 Napisao/la  SC

Rijeka pobijedila Kraljevicu u utakmici za treće mjesto

Pobjednici turnira
Pobjednici turnira

 

Veterani Pomorca 1921 pobjednici su 15. izdanja malonogometnog Memorijala Milana Perovića, što je u Sportskoj dvorani Kostrena igran u spomen na doajena sportskog novinarstva, dugogodišnjeg novinara Novog lista i Sportskih novosti, ali iznad svega Kostrenjana i prijatelja Pomorca.

Domaćini i organizatori jubilarnog izdanja turnira, kojemu je pokrovitelj Općina Kostrena, u finalnom dvoboju bili su s 3:2 uspješniji od branitelja naslova, selekcije Hrvatskog nogometnog saveza, uzvrativši gostima iz Zagreba za prošlogodišnji poraz u završnici.

Sva tri gola za Kostrenjane postigao je Nikša Dokmanović, dok je za selekciju HNS-a dvostruki strijelac bio Robert Radić.

Dvoboj za treće mjesto je s uvjerljivih 7:0 pripao Rijeci, protiv veterana Kraljevice pet pogodaka postigao je Natko Rački, a dvaput se u strijelce upisao Arnel Petrović.

Pomorac 1921 je u polufinalu s 3:1 svladao Kraljevicu s dva pogotka Vladimira Jerića i jednim Damira Vulića, strijelac za Kraljevičane bio je Dean Brekalo.

Selekcija HNS-a pobijedila je Rijeku 4:3, golove za pobjednike postigli su Hrvoje Štrok, Stipe Brnas, Ivica Antolić i Milan Marinić, a za Riječane je dva gola dao Arnel Petrović, jedan je dodao Natko Rački.

Pomorac 1921 nastupio je u sljedećem sastavu: Arbanas, Bučić, Vulić, Lozo, Jerić, Dokmanović, Lučić, Smeraldo, Đivoje, Gržinčić, Miliković.

Za selekciju HNS-a igrali su Gavrić, Radić, Ferček, Marinić, Antolić, Brnas, Fišter i Štrok, Rijeku su predstavljali Radman, Perušić, Dragoslavić, Petrović, Tarlač i Rački, a Kraljevicu Blažina, Brkljača, Alić, Banić, Bašić, Brekalo, Filipović i Devčić.