Stari grad: Uoči gradskog derbija stigao poziv za derbi talijanskog prvenstva

Srijeda, 21. rujna 2022. 20:26 Napisao  I. V.

Idu dva puna autobusa, oko stotinu ljudi, neki su ostali na čekanju, jer ne mogu pronaći treći autobus, kaže Vladimir Pejnović

Vlado Pejnović
Vlado Pejnović

U nedjelju se igra još jedan gradski derbi u nogometu ove sezone!

U četvrtoj ligi gradski derbi nedavno su odigrali Zamet i Lokomotiva, u Drugoj županijskog ligi gradski derbi igraju Grbci 2000 i Stari grad.

Oba su županijska drugoligaša ove sezone reaktivirali seniore, Stari grad je tijekom priprema imao problema s terminima za treninge:

- Dobili smo još dva termina, tako da je bolje. Imamo četiri termina tjedno, koristimo po pola terena. Juniori i seniori treniraju zajedno, ionako igraju zajedno! Uz juniore koji igraju za seniore imamo šest, sedam starijih igrača, najstariji igrač ima 27 godina, ali doslovno svi igrači u seniorskoj momčadi počeli su igrati u Starom gradu, kaže Vladimir Pejnović, glavni i odgovorni čelnik Starog grada.

- Prvo kolo smo izgubili od Turbine u gostima, nisu nam igrala četvorica standardnih igrača. Dobro smo igrali, primili smo dva nesretna gola, ne umanjujem time pobjedu Turbine, ali bez igrača koji nisu došli, nismo mogli zabiti. Protiv Poleta je već bilo drugačije, pobijedili smo 2:0, kaže Pejnović uoči gradskog derbija na Kantridi.

- Protiv Grbci 2000 igrat ćemo na pomoćnom igralištu na Kantridi. Bit će ljudi, bilo ih je dosta i na utakmici protiv Poleta. Očekujem zanimljivu utakmicu, imaju Grbci 2000 dobrih igrača, ističe Pejnović.

Ima Stari grad igrača koji je u zadnjem razdoblju odradio nekoliko ciklusa treninga s mladom momčadi Udinesea, 16-godišnji Neven Karajković čak je nedavno odradio i jedan trening s prvom momčadi Udinesea.

- Nije još igrao za seniore, bio je bolestan. Najvjerojatnije će biti u sastavu protiv Grbci 2000, ozdravio je, trenirao je ovaj tjedan, govori Pejnović.

Prioritet Starog grada je škola nogometa zbog koje je riječki klub postao partner Udinesea, trenutno jednog od vodećih talijanskih klubova:

- Idemo na utakmicu u Udine, 9. listopada igraju Udinese i Atalanta. Pozvali su nas iz Udinesea, idu dva puna autobusa, oko stotinu ljudi, neki su ostali na čekanju, jer ne mogu pronaći treći autobus. Bit će to odlična utakmica, Udinese igra jako dobro ove sezone, dobili su Inter i Romu, Atalanta je u vrhu, bit će zanimljivo, kaže Pejnović.

Raspored 3. kola Druge ŽNL, nedjelja (16.30):
Grbci 2000 - Stari grad
Risnjak - Turbina
Snježnik - Goranka
Mrkopalj - Željezničar
Polet - Gomirje

Liga mladeži NS Rijeka