ŽELJKO BIONDIĆ

Klubovi koji će igrati treću ligu ionako će opet igrati s nama

Nedjelja, 12. svibnja 2019. 13:25 Napisao/la  V. P.

 Dopredsjednik Nehaja i član IO-a HNS-a najavio novu reorganizaciju

Željko Biondić
Željko Biondić

Senjski četvrtoligaš Nehaj slovio je kao jedan od kandidata za ulazak u novu treću ligu, no od toga na kraju neće biti ništa.

Senjani su odustali od višeg ranga, iako su rezultati na njihovoj strani:

- Nehaj neće sada ući u treću ligu, jer ne ispunjava postavljene uvjete. Uostalom, za godinu, dvije dana treća će liga postati jedinstvena,  svi klubovi koji će iduće sezone igrati treću ligu opet će igrati u istoj ligi s nama. Trenutno su nam troškovi treće lige previsoki, treba nam sto tisuća kuna, a sa uređenjem zidova i još nekim radovima na igralištu dolazimo do 260 tisuća kuna, pa smo procjenili da to nema smisla. Nismo bili u mogućnosti riješiti financijsku stranu svih potrebnih zahvata. Radi se o geodetskim izmjerama, radovima na tribinama, sjedalicama... Mi ćemo to sve napraviti, ali odmah ne možemo tako da je bolje da ostanemo u četvrtoj ligi još godinu, dvije, pojasnio je dopredsjednik Nehaja Željko Biondić.

Biondić je  član Izvršnog odbora HNS-a,  upoznat je sa sustavom liga te kriterijima potrebnim za ulazak u viši rang.

- HNS je morao poraditi na sustavu natjecanja, jer lige nemaju protočnosti. Ni za koga nije dobro kada prvaci ne idu dalje, kao primjerice Vinogradar koji opet ne želi u viši rang, no možda će netko htjeti umjesto njega. Klubovi trebaju imati zdrave ambicije i HNS im treba pomoći oko toga promjenom sustava, dodaje Biondić.

Koliko ima smisla sada ispunjavati tražene kriterije ako za godinu, dvije dana oni više neće biti potrebni zbog reorganizacije natjecanja:

- Ja sam tražio ublažavanje kriterija kada je u pitanju broj mlađih uzrasnih kategorija, jer su demografske prilike takve da dosta klubova to jednostavno ne može ispuniti jer nema djece. Sada bismo trebali napraviti procjenu sigurnosti za viši rang, što nam u budućnost  neće trebati tako da to nema smisla. Nismo spremni udovoljiti uvjetima u ovom trenutku i ostajemo u četvrtoj ligi. S obzirom da smo trenutačno drugi, realno je za očekivati da ćemo iduće sezone biti među prvih pet i da ćemo moći osigurati plasman u novu ligu, smatra Biondić.

U ponedjeljak će Komisija HNS-a krenuti u obilazak klubova kako bi utvrdili ispunjavaju li uvjete za ulazak u viši rang.

- Moj stav je da popuštanja ne smije biti i stojim čvrsto iza toga. Ako neki klub ne ispunjava uvjete, ne može ući u viši rang i vjerujem da će se Komisija HNS-a toga držati, zaključio je Željko Biondić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7