VINODOL - NEHAJ Marijan Tomić: Zadnje četiri sezone nismo pobijedili Nehaj kod kuće!

Srijeda, 15. svibnja 2019. 09:55 Napisao  I. V.

Neki kažu da je dobro da su odustali do treće lige, pa će biti lakše igrati protiv njih. Ja mislim da će biti još teže igrati, kaže trener i igrač Vinodola uoči utakmice protiv Nehaja

Marijan Tomić
Marijan Tomić

 

Vinodol i Nehaj derbi 28. kola u subotu igraju rano poslijepodne.

Utakmica koja odlučuje od doprvaku na Bahalinu počinje od 13.30 sati zbog toga što će pola momčadi Vinodola nakon utakmice otići u svatove.

U kakvom će raspoloženju otići bitno ovisi o igračima Nehaja

- Neki kažu da je dobro da su odustali do treće lige, pa će biti lakše igrati protiv njih. Ja mislim da će biti još teže igrati, jer će pokušati dokazati da su zaslužili igrati u višem rangu prema kvaliteti. Prošlo kolo pobijedili su Grobničan, sigurno nas čeka najteža domaća utakmica ove sezone. U utakmicu obje momčadi ulaze u dobroj formi, mi smo ostvarili tri pobjede i odigrali neodlučeno u Pazinu. Oni također imaju dobar niz, očekujem dobru utakmicu za publiku, vjerujem da će utakmica biti otvorena, kaže trener i igrač Vinodola Marijan Tomić.

Na Bahalin dolazi najbolja obrana lige, Nehaj je primio najmanje pogodaka:

- Imaju na golu Baričevića koji dvadeset godina brani u ovoj ligi, sigurno je jedan od najboljih golmana u regiji. Teško ih je pobijediti. Mi smo ih u prvom dijelu sezone pobijedili u Senju, što im je bio prvi poraz nakon dvije sezone kod kuće. Ova utakmica će biti sasvim drugačija. Koliko se sjećam, zadnje četiri sezone nismo pobijedili Nehaj kod kuće. Ne leže nam kada dođu u Novi Vinodoloski, naglašava Tomić.

Lokalni derbi imao bi poseban naboj i da se ne igra za drugo mjesto:

- Svakako, naši su gradovi povezani, igrači sele između klubova. Za nas igra Lopac, koji je desetak godina igrao za Nehaj. Baričević je iz Novog Vinodolskog, počeo je igrati za Nehaj taman kada sam ja počeo igrati za Vinodol tako da nažalost nikada nismo zajedno igrali. Utakmica ima poseban naboj, obje će momčadi pokušati dokazati da su najbolje u regiji, smatra Tomić.

Komisija HNS-a obišla je u ponedjeljak igralište Vinodola, koji je podnio zahtjev za ishodovanje trećeligaške licencije:

- Prema prvim utiscima dosta su zadovoljni našim uvjetima, moramo ispraviti neke nedostatk na čemu se već radi. Nadamo se da ćemo prema uvjetima i plasmanu postati trećeligaši, zaključuje Tomić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7