MIROSLAV HRGOVČIĆ Želimo imati domaće dečke u klubu, drugačije cijela priča gubi smisao

Petak, 28. lipnja 2019. 21:19 Napisao/la  V. P.

Ako budemo dovodili igrače, dovest ćemo igrače poput Mancea ili Ercega koji su iskusni i provjereni. Ne želimo dovoditi neprovjerene igrače, kaže sportski direktor Vihora

Miro Hrgovčić
Miro Hrgovčić

Sportski direktor bašćanskog četvrtoligaša Vihora ovih je dana usmjeren na turističku sezonu koja se polako počela zahuktavati.

- Bez obzira na posao rad u Vihoru ne staje. U planu su neke promjene u momčadi. Obavili smo neke razgovore, ali ne bih još o imenima. Mogu samo reći da ćemo btii jači nego lani i da će momčad biti konkurentna za Četvrtu ligu kako god ona izgledala. Cilj nam je biti u sredini ljestvice, ne želimo se više boriti za ostanak i strepiti do zadnjeg kola rekao je sportski direktor Vihora Miroslav Hrgovčić.

Trener Mario Gašpar ispunio je cilj koji je bio postavljen pred njega i momčad - izborio je ostanak u Četvrtoj ligi.

- S brojem igrača koji je imao na raspolaganju izvukao je maksimum. Imali smo u zadnjim kolima tek 13, 14 igrača jer kad dođe svibanj nama krenu izostanci. Većina domaćih igrača radi u turizmu, ne žive od nogometa, manje se trenira, pokušavaju dobiti slobodno, nekad uspiju, nekad ne. No, početak proljetnog dijela su odigrali iznad očekivanja, imali smo odličnu seriju, ali tada smo bili kompletniji, dodaje Hrgovčić.

Vihor ostaje pri politici da najveći dio momčadi čine domaći dečki.

- Ono što nam bude nedostajalo dovest ćemo sa strane. Trener je dobio zadatak da razgovara sa dečkima i vidi tko želi ostati, a tko otići. Nakon toga ćemo znati što nam treba. Želimo imati domaće dečke jer inače klub i cijela priča gubi smisao. Imamo podršku Izvršnog odbora i lokalne samouprave te nastavljamo s radom, poručuje Hrgovčić.

Vihor je prošlu sezonu odigrao u pomlađenom sastavu s tek nekolicinom iskusnih igrača.

U novoj sezoni, oni će imati godinu iskustva više.

- Ako budemo dovodili dovest ćemo igrače poput Mancea ili Ercega koji su iskusni i provjereni. Ne želimo dovoditi neprovjerene igrače, želimo da tih par koje budemo morali dovesti budu prevaga, zaključio je sportski direktor Vihora.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7