MARTIN DORČIĆ NAGLAŠAVA

Pobjeda nam najviše znači zbog trenera Gajzlera

Nedjelja, 07. prosinca 2014. 12:16 Napisao  Marko Babić

Osam godina sam u klubu i do subote još nisam imao pobjedu protiv Grobničana, rekao je Dorčić


Martin Dorčić bio je prvo ime Naprijeda u pobjedi protiv Grobničana. Hreljani su tako napokon dočekali svojih 90 minuta protiv rivala iz Mavrinaca, a poker golova u mreži suparnika ujedno je donio četvrto mjesto na tablici uoči zimske pauze.  

- Mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili. Cijela ekipa odigrala je odličnu utakmicu od obrane do napada. Bilo je teško vrijeme, bura i jako hladno. Bolje smo se snašli, posebice prvo poluvrijeme kada smo igrali protiv bure. Drugo poluvrijeme smo nastavili u istom ritmu. Iako smo dobili gol, brzo smo odgovorili novim pogotkom. Bio je prisutan rivalitet, ova pobjeda najviše nam znači zbog trenera Gorana Gajzlera kojem je ovo bilo vrlo bitna utakmica. Svi smo zato grizli još jače. Ne znam točno da li je Naprijed ikada pobijedio Grobničan, znam samo da sam osobno osam godina u klubu i do subote još nisam imao pobjedu protiv Grobničana, rekao je Martin Dorčić koji se odlično snašao na novoj poziciji. Dosad je u prvenstvu zabio jedan, a sada u 90 minuta dva gola.

- Trener Gajzler me je prvi put stavio u napad protiv Krka što je rezulutiralo golom. Dobro sam se snašao što je rezultiralo i s dva gola Grobničanu. Ne znam da li će mi to biti nova pozicija u ekipi, dosad sam uvijek bio više u defanzivnim zadacima u sredini, rekao je nogometaš Naprijeda koji je ujedno asistirao Marku Čopu za četvrti gol na utakmici.

- Četvrti gol je ujedno najljepša akcija na utakmici uz slobodan udarac Endea. Akcija iz udžbenika, brza kontra u tri poteza. Vidi se rad trenera, svi igrači dobijaju priliku, postoji poštovanje u ekipi, rekao je Čop.

Naprijed je blizu vrha i u drugom dijelu može se upustiti u borbu za vrh vodeće pozicije ako nastavi s ovakvim igrama.

- Nakon prošle sezone koja je za nas bila razočavajuća, ova godina je za nas puno bolja i svi smo zadovoljni. Vjerujem da možemo napasti i vrh. Nitko ne bježi od toga, to smo pokazali na terenu, neki suigrači već su to i izjavili. Treba još samo da na sreća malo pomazi. Obrana nam je najbolji dio momčadi. Bilo je i utakmica kao protiv Opatije kada smo dobili pet golova, ali opet smo ispred Opatijca koji su po imenima kvalitetniji sastav. U drugom dijelu pokušat ćemo uhvatiti priključak s vodećim momčadima. Svi vjerujemo da to možemo, igrači i treneri, nema nikakvog imperativa od strane Uprave, zaključio je Martin Dorčić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7