MARKO ŽUBRINIĆ

Izgubili smo glatko od prvaka županijske lige

Utorak, 10. rujna 2019. 11:01 Napisao  I. V.

Naš je plan prvi dio sezone završiti u Ligi za prvaka

Marko Žubrinić
Marko Žubrinić

 

Otočac je u drugom kolu izgubio (0:2) utakmicu u Medulinu, u 2. kolu etablirani četvrtoligaš prijavio je samo 12 igrača:

- To što smo došli s 12 igrača bio je više splet nesretnih okolnosti nego što imamo problema s igračima, u rosteru je dvadesetak igrača. Dogodilo se tako! Neki su radili, neki su ozlijeđeni tako da smo došli s 12 igrača i izgubili utakmicu koju nismo trebali izgubiti. U prvom kolu odigrali smo dobru utakmicu protiv Borca (3:1), u Medulinu smo igrali prosječno jer smo imali dva rekonvalescenta u momčadi koji su se morali štedjeti, a tako ne možeš nikoga pobijediti. To se više neće dogoditi, rezolutno poručuje predsjednik Marko Žubrinić.

Otočac je prošle sezone u jednom trenutku iskazao zanimanje za plasman u treću ligu, evo kakvi su planovi ove sezone:

- Naš je plan prvi dio sezone završiti u Ligi za prvaka, očekujem to od trenera i igrača. Ostali smo samo bez jednog igrača, doveli smo jednog igrača što znači da smo ostali na istom kadru iz prošle sezone. Mi smo stabilna sredina, zadnji put sam vam rekao da meni nije cilj igrati treću ligu samo da je igramo. Prijavit ćemo se za treću ligu kada steknemo uvjete, klubovi poput Opatije i Jadrana su prejaki za nas. Treba biti realan! Mi smo u drugom kolu igrali u Medulinu, izgubili smo glatko od prvaka županijske lige, nećemo se zavaravati. Ako se pruži mala šansa da se plasiramo među prva tri kluba, mi ćemo je pokušati iskoristiti, kaže Žubrinić.

Gospić 91 je uspješno startao, što je dobro za lički nogomet:

- Gospić 91 je godinama igrao ovu ligu, njihova kvaliteta nije bila upitna. U prva dva kola osvojili su četiri boda protiv Buja i Mladosti, protiv dva renomirana četvrtoligaša. Gospić 91 će dobro gurati ako uprava bude financijski pratila momčad. Mi dobro znamo što to znači, već smo petu sezonu u ovoj ligi. Do ove sezone mi smo bili najudaljeniji, a sada je to Gospić. Njima je sve skuplje, od putovanja nadalje, naglašava Žubrinić.

NK Otočac je financijski stabilan:

- Prostiremo se koliko možemo, financijskih problema nemamo. Imamo dovljno za normalno natjecanje, proračun nam je godinama isti, do sada smo uspijevali pokriti troškove.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 31
2 Buje 12 28
3 Cres 18 26
4 Naprijed 18 26
5 Gospić 3 23
6 Mladost 6 22
7 Otočac 4 21
8 Kraljevica -3 19
9 Medulin -9 17
10 Borac -11 14
11 OŠK Omišalj -27 7
12 NK Lokomotiva -30 6