MARIN PRPIĆ

Prvo treba prodrmati ekipu i dovesti par pojačanja

Srijeda, 18. prosinca 2019. 21:51 Napisao/la  V. P.

Svi su nas prekrižili, kaže nogometaš OŠK Omišlja

Marin Prpić (OŠK Omišalj)
Marin Prpić (OŠK Omišalj)

Nogometaši OŠK Omišlja jesensku polusezonu bi najrađe zaboravili.

Pretposljednje mjesto sa samo sedam bodova mršavi je učinak prošlogodišnjeg županijskog prvaka.

- Otišao nam je motor momčadi, veznjak Jozić koji je igrao i u obrani i u napadu, naš pokretač, a nije došao nitko tko bi ga mogao zamijeniti. Liga je bolja i trebali smo dovesti tri, četiri igrača za više. Još nam se i Škoda ozlijedio. Mance je došao i razlika se vidjela jer smo u utakmicama koje je on igrao bili opasniji. Igra se subotom, nama dosta dečki radi, na neka smo gostovanja išli sa 11 igrača, tako je teško u ovoj ligi napraviti nešto više, kaže iskusni nogometaš OŠK-a Marin Prpić.

Zanimljivo, OŠK je prvu pobjedu u višem rangu ostvario u drugom olu protiv jesenskog prvaka bašćanskog Vihora.

- Možda je ta utakmica pokazala krivu sliku, bio je početak, ali zapravo je sve krenulo nizbrdo. Vihor je zadržao ekipu od lani i doveo još par igrača. Vidio sam da imaju dobru ekipu, ali nisam ih baš očekivao na prvom mjestu. Mislio sam da će prvi biti Cres, Buje, ali drago mi je zbog Vihora, dodaje Prpić.

Iskusni nogometaš još uvijek vidi malu mogućnost spasa u proljetnom dijelu.

- Bit će teško, jer su sve ekipe vidjele što im nedostaje tijekom jeseni i pokušat će to popraviti, odnosno pojačati se. Šanse za nas postoje, ali prvo treba prodrmati ekipu. Trebalo bi dovesti tri, četiri iskusna igrača koji su već igrali ovu ligu i još nekolicinu kako bi pojačali konkurenciju. Svi su nas prekrižili, tako da bi mogli to iskoristiti jer ako dobijemo dvije, tri utakmice odmah će cijela momčad dobiti elan, samopouzdanje za dalje, mišljenja je Marin Prpić.

No, Prpić upozorava da treba vidjeti hoće li biti odlazaka iz Omišlja.

- Vidjet ćemo tko će nastaviti. Teško je igrati kada se stalno gubi, igrači gube volju. Lako je kada ide dobro, ali kola idu nizbrdo i mi još nismo došli do faze da ih zaustavimo. Prvo treba zaustaviti, a zatim krenuti prema gore. Bit će puno posla, treba probuditi naše igrače koji još mogu nešto dati i onda tome dodati igrače sa strane koji bi trebali donijeti kvalitetu više. Ne smijemo dozvoliti da nas ide 11 na gostovanja, smatra Prpić.

Marin Prpić ima 43 godine, ali još nema namjeru objesiti kopačke o klin.

- Mislio sam da ću moći igrati manje, da će drugi imati veću minutažu, ali ispalo je tako da sam skoro sve utakmice odigrao. Igrat ću dok mogu. Nadam se da će i ostatak ekipe dobiti impuls, da će živnuti i da ćemo se žestoko boriti da osiguramo ostanak, zaključio je Prpić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7