MAKSO FRANČIŠKOVIĆ Bila bi sportska nepravda da Naprijed ne igra u novoj trećoj ligi!

Četvrtak, 27. lipnja 2019. 22:44 Napisao  I. V.

Uprava radi na rješavanju infrastrukturnih uvjeta za treću ligu tako da očekujemo da ćemo igrati u istoj bez obzira na format lige, kaže predsjednik Naprijeda

Makso Frančišković
Makso Frančišković

 

Nogometni klub Naprijed sezonu je završio u skladu s klupskim očekivanjima, dovoljno visoko na ljestvici da bi mogao istaknuti kandidaturu za nastup u novoj trećoj ligi:

- Održali smo sjednicu Upravnog odbora tematski posvećenu prošlom prvenstvu. Izvješće o sezoni podnio je trener Elvis Brajković, koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, pogotovo nakon nešto slabijeg starta u sezonu. Ciljevi koje smo postavili prije početka sezone ostvareni su plasmanom među prvih pet klubova u ligi čime smo zadovoljili sportski kriterij za ulazak u novoformiranu treću ligu, ističe predsjednik Makso Fančišković.

Naprijed ima određenih problema s infrastruktom kao i mnogi klubovi koji će igrati treću ligu:

- Uprava radi na rješavanju infrastrukturnih uvjeta za treću ligu tako da očekujemo da ćemo igrati u istoj bez obzira na format lige. Pripremamo teren i objekt za novu sezonu,  pripremamo seniorsku momčad i školu nogometa koja će se u novoj sezoni natjecati u svim mlađeuzrasnim kategorijama zahvaljujući velikom interesu djece iz Grada Bakra i okolnih mjesta, ponosno ističe Frančišković.

Naprijed spada među rijetke klubove na regiji koji godinama puno ulažu u rad na djecom, na nedavnom U-10 turniru u Bjelovaru dječaci Naprijeda u finalu su pobijedili Dinamo.

- Zbog svega toga mišljenja smo da bi bila sportska nepravda da Naprijed ne igra u novoformiranoj trećoj ligi, naglašava Frančišković.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7