DENIS LOPAC Tajna uspjeha je u igračima koji su doživjeli veliku promjenu

Četvrtak, 14. studenog 2019. 20:50 Napisao  I. V.

  Nakon pet uzastopnih poraza Kraljevica u zadnjih šest utakmica ostvarila čak pet pobjeda, subotnja utakmica protiv Naprijeda na Oštru igra se u drugačijem ozračju od utakmice u prvom kolu

Denis Lopac
Denis Lopac

 Kraljevica na početku drugoga kruga natjecanja u četvrtoj ligi na Oštru igra protiv Naprijeda.

Novi četvrtoligaš subotnju utakmicu čeka u ozračju koje nitko nije očekivao na početku sezone, u zadnjih šest utakmica momčad Denisa Lopca ostvarila je čak pet pobjeda, nakon 11 kola Ivan Pičuljan s 9 pogodaka vodi na listi strijelaca.

Budući da je u prvih pet kola Kraljevica doživela pet poraza, postavlja se pitanje u čemu je tajna uspjeha?

- Tajna uspjeha je u igračima koji su doživjeli veliku promjenu zadnjih mjesec dana, shvatili su mogu konkurirati u ovoj ligi, neke su se stvari u našoj igri promijenile. Nakon pet poraza jednostavno smo krenuli nekim drugim putem. Zadovoljan sam, mislim da radimo kvalitetno. Nije bilo lako ostvariti transformaciju koja nije baš tako česta u nogometu, kaže trener Lopac.

Denis Lopac ljetos je postao trener  prije nego što je Kraljevica postala četvrtoligaš:

- Ja sam se dogovorio za županijsku ligu, nakon dva dana saznali smo da ćemo igrati četvrtu ligu. U međuvremenu su otišla sedmorica igrača, okrenuli smo se domaćim igračima. Imamo jako mladu momčad koja sazrijeva. Imali smo problema na početku što se vidjelo na rezultatima, prije svega nedostajalo je iskustvo koje je prijeko potrebno u višoj ligi. U ovoj ligi svaka momčad ima nekoliko iskusnijih, kvalitetnijih igrača koji imaju potrebno iskustvo. Nakon pet kola pobijedili smo Lokomotivu i onda smo krenuli iako nismo loše igrali ni u zadnjim utakmicama prije toga. Promijenili smo nekoliko sustava igre, slagali smo novu momčad, sada smo došli do zraka, naglašava Lopac.

Utakmica protiv Naprijeda pravi je ispit vrijednosti, na Oštro dolazi momčad koja prema kvaliteti igrača slovi favoritom prvenstva:

- Ovo je utakmica koja će nam pokazati koliko od ove momčadi možemo očekivati u budućnosti na rezultatskom i na planu igre. Nakon pozitivnog niza igrači se imaju priliku dokazati protiv favorita za prvo mjesto, iduće dvije utakmice igramo protiv Naprijeda i Buja. Oba kluba imaju momčadi koje bi bez problema mogle igrati treću ligu. Utakmica protiv Naprijeda je mojim dečkima izazov, vidjet ćemo koliko mogu pružiti. Promijenili smo se u odnosu na prvo kolo kada smo na Hreljinu bili u podređenom položaju (Naprijed - Kraljevica 2:0, op. a.), došli su nam novi igrači, vjerujem da ćemo imati svojih prilika bez obzira što Naprijed ima iskustvo i kvalitetu, kaže Lopac.

Kraljevica se uoči utakmica protiv Naprijeda na Oštru i gostovanja u Bujama nalazi na granici između liga za ostanak i prvaka, do kraja jeseni još igra protiv Mladosti na Oštru:

- Sve ćemo vidjeti kada završi ova polusezona, stvari se dijametralno okreću. U uzlaznoj smo putanji, sljedeće utakmice će pokazati ako se možemo ugurati u gornji dio ljestvice, zaključuje Lopac.

Utakmice 12. kola,
subota:
Borac - Otočac (13.30)
Kraljevica - Naprijed (13.30)
Gospić 61 - Buje (13.30)
Lokomotiva - Mladost (14.15)
Vihor - Cres (14.30)
nedjelja:
OŠK Omišalj - Medulin 1921 (13.30)

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7