DALIBOR VIŠKOVIĆ

Netko za ovakvu odluku mora snositi odgovornost

Četvrtak, 11. srpnja 2019. 21:39 Napisao/la  Igor Vranić

Čudi me kako su neki drugi klubovi znali, a mi nismo znali!

Dalibor Višković
Dalibor Višković

 

Odlukom Izvršnog odbora HNS-a nova Treća liga - Zapad iduće sezone broji 12 klubova.

Među trećeligašima nema NK-a Buje, koji se žalio na odluku kojom je ostao bez licencije zbog toga što je zakasnio ispuniti formalnost.

NK Buje nije pravodobno poslao zamolbu za izuzećem jedne mlađeuzrasne kategorije, zakasnio je dva dana:

- Ja ću probati više govoriti kao trener iako sam član uprave. Klupske odluke bit će poznate za par dana, kada se sastanemo. Kao trener duboko sam razočaran ovakom odlukom. Očekivao da će netko razmotriti našu žalbu i da će uvažiti sve što smo napravili. Na kraju smo ispali iz treće lige zbog toga što smo zakasnili poslati jedan dopis koji nije bio ni naveden u kriterijima. Toliko smo toga dobroga napravili u sportskom smislu da bismo bili ludi napraviti takav propust. Ispada da je to naš nemar, a zapravo nismo dobili nikakav naputak! Ni od našega saveza, niti od Središta Rijeka. Da je netko bio dobronamjeran, odmah bi nas nazvao i rekao nam da nismo poslali sve što treba. Riječ je o formalnosti, nekoliko rečenica koje je trebalo poslati mailom, govori Dalibor Višković.       
Barbo: U HNS-u nema pravde!
- Jednostavno, razočarani smo i tužni odlukom. Uvidjeli smo da u HNS-u nema pravde. Greška je na NS Rijeka ili NSŽI, netko je napravio grešku u proceduri prema nama, a mi snosimo posljedice. Naime, neki su klubovi obaviješteni što trebaju dostaviti mimo zadanih kriterija, a mi nismo. Točnije, za spornu zamolbu nama je tajnik Ivetić javio u petak, 28. lipnja, u 11.30, a mi smo za desetak minuta to  poslali. Dakle, ne možemo sebi pripisati tu pogrešku, nama je to trebalo biti javljeno na vrijeme, a ne u zakašnjenju. Sada klub mora ispaštati. Izvršni odbor NK Buje zasjedati će za vikend, neću prejudicirat ni jednu odluku, apsolutno sve se može dogoditi, kazao je Paolo Barbo za istrasport.eu.

Što kanite poduzeti?

- Klub će se sigurno probati pravno zaštititi, tako je barem najavio predsjednik. Žao mi je jer smo u četiri godine puno toga napravili, podignuli smo klub na zavidnu razinu, počeli smo ozbiljno raditi s djecom što je teško u gradiću od tri tisuće stanovnika, bili smo prvaci županijske lige čime smo se vratili u četvrtu ligu, ove sezone osvojili smo županijski kup. Složili smo jako dobru momčad, koja je mogla bez problema igrati treću ligu, odradili smo sve što je trebalo da bismo dobili licenciju. I sada smo otpali zbog jednog papira koji nismo poslali jer nismo znali da ga trebamo poslati. Čudi me kako su neki drugi klubovi znali, a mi nismo znali! Zašto nas nitko nije obavijetio da moramo odraditi tu formalnost? Zato smo mislili da će netko na Izvršnom odboru HNS-a uvidjeti da je to formalnost. Ovdje nije pobijedio nogomet! Opet se odlučivalo u kancelarijama u kojima se nogomer ne živi onako kao što se živi kod nas! Netko za ovakvu odluku mora snositi odgovornost! Kao sportski djelatnik tražim da netko snosi odgovornost! Kod vas na portalu je pisalo da Nehaj nije predao dokumente u zadanom roku, zbog Nehaja se rok pomaknuo za mjesec dana i upao je u ligu bez problema. Kao član uprave mogao bih reći svašta, ali što imam od toga. Znam da su istarski savez i Središte Rijeka naš servis kojemu plaćamo kotizacije. Oni su dužni davati naputke klubovima. Moje je pitanje zašto nam nisu rekli što moramo napraviti, jer to u kriterijima nigdje ne piše.

Hoćete li igrati četvrtu ligu?

- Četvrtu ligu nismo prijavili. Ne mogu govoriti u ime kluba i igrača, održat ćemo sastanak s igračima, pa ćemo vidjeti. Moram reći i ovo, samo sat vremena nakon što se neslužbeno čulo da nismo u trećoj ligi, nekoliko klubova počelo je zvati naše igrače. Sportski je htjeti igrati bolju ligu, ne znam tko će otići i ostati. Nismo mi sredina u koju svake sezone dolazi puno igrača, mi smo svoju bazu stvarali godinama. Teško je bilo što reći! Žao mi je da su nas doveli u ovakvu situaciju, ne možemo nekome predati ključeve i otići iz kluba. Da sam samo trener, odmah bih otišao! Ali ovo je moj klub, u njemu sam potekao kao igrač i imam moralnu obvezu, posebice prema djeci koje ima stotinjak. Mi smo entuzijasti koji sve ovo radimo isključivo zbog zadovoljstva. Ne znam kako ću sada stati pred igrače i reći im da ćemo igramo četvrtu ligu!? Izgubio sam energiju i motive kao i većina igrača, govorim u sportskom smislu. Od mojih igrača tražio sam prošle sezone da ginu na terenu dok su drugi šetali, ganjali smo rezultat koji smo na kraju ostvarili dok drugi nisu ni trenirali, a sada igraju treću ligu.

 

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7