Andrej Živković: Stvorila se izvanredna atmosfera, protiv Grobničana su prvi put na tribinama bili Halub Boysi

Četvrtak, 09. listopada 2014. 10:57 Napisao  I. V.

Sigurno da ćemo negdje zapeti! Što kasnije, to bolje! Nastojat ćemo da što dulje traje! Sada su i dečki zapeli, ne popuštaju ni oni, kaže trener Halubjana Andrej Živković nakon sedme uzastopne pobjede


Ni najstariji kibici na Viškovu ne sjećaju da je Halubjan u jednom natjecanju ostvario sedam pobjeda u sedam prvih kola. Momčad Andreja Živkovića pobijedila (3:2) je Grobničan u derbiju 7. kola Međužupanijske lige i nastavila impresivan niz pobjeda.

- Govorim dečkima da treba držati dok ide. Sigurno da ćemo negdje zapeti! Što kasnije, to bolje! Nastojat ćemo da što dulje traje! Sada su i dečki zapeli, ne popuštaju ni oni... Stvorila se stvarno izvanredna atmosfera u klubu i svlačionici, protiv Grobničana su prvi put na tribinama bili navijači Halub Boysi, govori Živković.

Halub Boysi

Tijekom utakmice protiv Grobničana prevagnula je brzina transformacije u drugom dijelu, Halubjan ima fizički vrlo potentnu momčad:

- Imamo prema naprijed tri, četiri brza igrača koji znaju igrati, mladi su i poletni. Prvo je poluvrijeme bilo izjednačeno, možda smo imali nešto izraženiju šansu. Dobili smo gol iz naše pogreške, kao i kod drugog gola. Ima Grobničan dobrih igrača, Grbac, Poropat, Prtenjača, Jukić, Miculinić... Nisu slaba momčad i zato je pobjeda još draža. Kod 2:1 za Grobničan preuzeli smo veći rizik, svejedno je izgubiš li 1:2 ili 1:3. Izvukao sam iz igre jednog igrača iz zadnje linije, uveo napadača (Begić umjesto Brnčića, op.a.), krenuli smo sve ili ništa. Isplatilo se! Nisu nam u drugom dijelu ozbiljno zaprijetili, jer imamo kompletno dobru momčad. Otraga su pouzdani stoperi Pinjuh i Kinkela, zadnji vezni Miletić djeluje vrlo moćno..., nabraja Živković.

Sedam pobjeda u sedam utakmica ne može ostvariti momčad koja nije vrijedna borbe za titulu prvaka zajedno s objektivno najvećim konkurentom Opatijom:

- Rano je govoriti, prvenstvo je tek počelo. Da ćemo biti među prvih pet, hoćemo! To je sada i moj cilj iako smo u klubu prije sezone kao cilj odredili plasman u sredini ljestvice. Sada želimo biti među prvih pet! Opatija po pojednicima sigurno ima najkvalitetniju momčad u ligi, ali ne igraju nogomet samo jedan ili dvojica igrača. Treba stvoriti kemiju među igračima, zaključuje Živković.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7