MEĐUŽUPANIJSKA NL

U Bujama gledatelji gađali suca kamenjem

Subota, 27. rujna 2014. 16:12 Napisao/la  SC

Rezultati 5. kola: Pazinka - Grobničan 1:3, Krk - Mladost 0:1,  Buje - Opatija 1:1 

4. HNL, 5. kolo - rezultati:

KRK - MLADOST 0:1

Igralište Josip Uravić Pepi. Gledatelja 200

Sudac: Danijel Klarić (Ratulje).

Strijelac: 0:1 Halilović (7)

Žuti kartoni: Livović, Perković, Ljubešić (Mladost)

KRK: Tomašić, Konjić, Maglić, Nenadić, Bošnjak (46 Čuturilo), Kovačević, Tucaković, Bajramović, Lugušić (58 Pejanović), Kurolt, Jurasić (46 Iljazi).

MLADOST: Perković, Livović, Makić (63 Bogdan), Marijanović, Jereb, Ljubešić, Peršić (56 Valčić), Halilović, Nišević (78 Šistek), Hoxha, Pavić.

Vratar Perković i sreća donijeli su Fažancima neočekivane bodove sa Krka. Triput u prvom dijelu te dvaput u drugom, već kada su svi vidjeli loptu u mreži, čudesni vratar Mladostaša vadio je loptu iz samih rašlji tjerajući u očaj domaće nogometaše.

Zgoditak i jedini udarac u okvir gola djelo je Halilovića na samom početku utakmice kada je isti igrač izbjegao offsaid-zamku zadnje linije Krka i zatresao mrežu kraj nemoćnog Tomašića.

Niti ulazak u igru u drugom dijelu Čuturila i Pejanovića nije donio ništa novo. I dalje je bunker gostiju odolijevao napadima domaćina, ali sreća je bila na strani Mladostaša kada u jednoj minuti najprije Maglić gađa glavom Perkovića u nogu da bi potom Konjić pogodio gredu.

Zadnju priliku na utakmici imao je Kovačević, no umjesto da puca po golu, traži Bajramovića i prilika odlazi u nepovrat.

________________________________________________________________________

VINODOL - NEHAJ 1:3

Igralište Bahalin. Gledatelja: 200.

Sudac: Zoran Janković (Rijeka).

Strijelci: 0:1 P. Prpić (22) 0:2 Hajdini (29) 0:3 Pečanić (35) 1:3 Vukelić (76)

Žuti kartoni: Vukelić (Vinodol) Brlić, Hajdini, Tonković, Baričević (Nehaj)

VINODOL: Ćućić, Petrinović (38 Topolovec), Uremović, Vukelić, Mataija, Tomić, Rubčić, Petrinović, Jelenović (70 Piškulić), Lenac, Radetić (46 Filipović).

NEHAJ: Baričević, Šebalj, Brlić, L. Vukelić, Dabac, Tonković, Tomac (81 Pejanović), P. Prpić, Pećanić, Vukelić, Hajdini (61 M. Prpić).

Nehaj je odnio bodove iz Novog Vinodolskog izvrsnom igrom u prvom poluvremenu u kojem je čak triput gađao vrata iskusnog Mladena Čučića. Petar Prpić te Hajdini i Pečanić već su nakon trideset i pet minuta igre odlučili pobjednika na Bahalinu, kasnije je Vukelić tek kozmetički smanji na konačnih 1:3. Trener domaćih Tomislav Lopac nije mogao biti zadovoljan predstavom svojih igrača.

- Ovo je bila zaslužena pobjeda gostiju na kojoj im čestitam. Iskoristili su svoje šanse u prvom dijelu, mmi smo primili jefitne pogotke i platili danak lošem danu. Dobili smo golove isključivo zbog naših grešaka koje su gosti redom kažnjavali, rekao je Lopac nakon utakmice.
________________________________________________________________________

NAPRIJED - LOŠINJ 1:1

Igralište Lonja. Gledatelja: 100.

Sudac: Gabrijel Flegar (Rijeka).

Strijelci: 1:0 Jasprica (6) 1:1 Milanović (12)

Žuti kartoni: Petrović, Čop (Naprijed) Udović (Lošinj)

NAPRIJED: Grlj, Čop, Ende, Kružić, Savić, Radmanović, Merle, Jasprica (74 Petrović), Petrović, Jović (46 Behđeti), Žarić (46 Dorčić).

LOŠINJ: Radman, Vajić, Valenčić, Jergović, Viskić, Udović, Martuslović (83 Paravić), Kauzlarić, Milanović, Gršković (86 Mrvac), Babić.

Nogometaši Naprijeda nisu uspijeli ostvariti domaći trobod protiv vrlo nezgodne ekipe Lošinja. Iako favorizirana momčad Gorana Gajzlera, dobro se namučila na Lonji.

- Lošinj je bio bolji u prvom poluvremenu, mi smo igrali dosta povučeno i rezervirano. Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu, no u nastavku smo se upijeli posložiti. Šteta je što nismo pobijedili, a Lošinj je pokazao da bez obzira na to što su novaci u ligi, da znaju igrati jako dobar nogomet. Jaki su fizički, poletni i izdržljivi i nikome neće biti lako s njima, rekao je nakon utakmice trener domaćina Goran Gajzler.

________________________________________________________________________

BUJE - OPATIJA 1:1

Gradski staadion. Gledatelja: 100.

Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav).

Strijelci: 1:0 Šoškić (27) 1:1 Radomir (60)

Žuti kartoni: Huskić, Višković (Buje) Dadić (Opatija)

BUJE: Milocani, Uran (81 Bašić), Višković, Fabac, Huskić, Pjevović, Pavlović (89 Kapular), Čović, Šoškić, Bojić, Horvat (67 Trevižan).

OPATIJA: Stjepić, Brozović, Matovina (56 Radomir), Šuker, Mance, Rudan, Prpić (46 Dunković), Rukavina, Vrdoljak (46 Krešić), Dadić, Erceg.

Gosti su u Buje doputovali s respektom zbog pobjede u Kupu protiv Zagreba. No, kao da to nije previše impresioniralo domaće koji od prve minute vrše pritisak prema Stijepiću. U nastavku opasniji gosti, ali Buježi ipak uspijevaju sačuvati barem bod. Na kraju nemile scene, dosta povike na suca Jelenčića, koji je na kraju ipak uspio neozlijeđen otići u svlačionicu iako mu je kamen fijuknuo malo pored glave.

Prvu veliku priliku Buježi ne koriste u 18. minuti, kad Bojić bježi Dadiću po lijevom boku, zavrće u sredinu. Pavlović s pet metara šutira, ali gostujući vratar uspijeva izbiti u korner. Uigranu akciju iz kornera okončava Horvat dijagonalnim udarcem koji okončava na spoju grede i vratnice. U 27. Šoškić bježi po lijevom boku i zavrće pred gostujući gol gdje Brozović u zadnji trenutak čisti loptu ispred Pavlovića. Četiri minute kasnije Bojić jednom loptom „s očima“ pronalazi Šoškića koji izlaz sam sa Stijepićem i rutinski mu trese mrežu.

U nastavku gosti preuzimaju inicijativu koji kapitaliziraju već u 60. minuti kad Rudan bježi po desnom boku, odlično zavrće na visinu peterca, a Radomir se samo naklanja glavom i trese mrežu nemoćnog Milocania.

Pritisak gostiju ne jenjava, a pet minuta kasnije Dunković probija ponovno domaći desni bok, „poteže“ sa 18 metara, a lopta na sreću domaćeg vratara odlazi tok pored njegove desne vratnice. Na samom kraju, pet minuta prije zadnjeg zvižduka suca Jelenčića, gosti za malo dolaze do potpunog obrata. Mance je ubacio s boka, a Dadić glavom sa sedam metara, umjesto mreže pogodio gredu.

________________________________________________________________________

PAZINKA - GROBNIČAN 1:3

Gradski stadion. Gledatelja 150.

Sudac: Zoran Vasiljević.

Strijelci: 0:1 Videkić (10) 1:1 Kišić (34)1:2 Conjar (60) 1:3 Kuši (87)

Žuti kartoni: Horvat, Pinčan (Pazinka) Miškulin, Jukić (Grobničan)

PAZINKA: Ukotić, Baša, Tomišić, Levak, Pinčan, Bačić (54 Rabar), Zgrablić, Rudela, Krajcar (75 Hrvatin), Videkić, Kišić (71 Vale).

GROBNIČAN: Ciani, Gašpert, Jukić, Miculinić, Škarica, Prtenjača (88 Đanić), Babić, Conjar (75 Kuši), Miškulin, Grbac, Sokoli (55 Poropat).

Nogometaši Pazinke doživjeli su drugi uzastopni poraz na svom travnjaku. Nakon fažanske Mladosti pobijedila ih je također iskusnija momčad Grobničana. Dio poraza ide i na dušu pričuvnog vratara Ukotića.

Prvi su zaprijetili gosti, ali je Ukotić padom u noge osujetio udarac Sokolia u situaciji kada je ovaj bio sam pred njim. Potom gosti prijete iz daljine, ali Ukotić brani, da bi u 11. minuti Levak pucao, a Videkić podmetnuo nogu na petercu i skrenuo je u Cianievu mrežu. Radost domaćih trajala je do 35. minute kad je Prtenjača na drugoj vratnici samo podmetnuo glavu i pospremio u mrežu ubačaj gostiju iz desnog kornera.

Već u šestoj minuti nastavka gosti rade potpuni obrat. Miculinić je na svojoj polovici igrališta očistio jednu situaciju i dugu loptu postao u domaći šesnaesterac, Ukotić je otišao u prazno, a Conjar pogodio praznu mrežu. Odluka o pobjedniku pada sedam minuta prije kraja, Kuši je vješto izbjegao zaleđe, izašao sam ispred Ukotića i preciznim udarcem ispod domaćeg vratara loptu poslao u mrežu.

________________________________________________________________________


JADRAN - RUDAR 1:1

Igralište Veli Jože. Gledatelja 150.

Sudac: Goran Krneta (Umag).

Strijelci: 0:1 Alić (17) 1:1 Ereiz (40)

Žuti kartoni: Pelizzar (Jadran) Kurtić, Čudić, Jašarević, Mehić (Rudar)

JADRAN: Petrušić, Kastrati (55 Devović), Pelizzar, Užila, Tomić, Ereiz, Šendula, Đurić, Dujanić, Banko, Krizmanić.

RUDAR: Vozila, Sertić, Mehić,  Fejzić (76 Trumić), Bojkić, Dobrić (68 Miletić), Škopac, Alić (61 Čudić), Matulja, Kurtić, Jašarević.

Prvih dvadesetak minuta inicijativa je bila na strani gostiju koji su poveli u 17. minuti kad je Bojkić odlično pronašao Alića, ovaj se oslobodio svog čuvara i pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je nekog u domaćoj obrani okrznula, promijenila smjer i završila iza Petrušićevih leđa.

Prije toga u devetoj minuti Jašarević se nakon gužve našao u odličnoj situaciji ali je traljavo šutira, malo iskosa s lijeve strane. U 21. minuti prva prilika Jadrana, Šendula vara Škopca, ali je za malo neprecizan. Jedanaest minuta kasnije puca Ereiz sa dvadesetak metara, Vozila se ispružio koliko je dug i širok te loptu izvadio ispod same grede. Dvije minute kasnije isti igrač iz iste udaljenosti, ovaj put iz slobodnjaka, cilja u rašlje, Vozila je nemoćan i lopta ide na centar.

Već u sedmoj minuti nastavka maestralno proigravanje Bojkića koji izbacuje Matulju „oči u oči“ s Petrušićem koji izlazi kao pobjednik. Dvije minute kasnije Bojkić ponovno majstorski proigrava, ovaj put Dobrića na lijevom boku, ovaj zavrće pred Jadranov gol, a Matulja glavom, iz idealne situacije, šalje loptu preko grede.

U 73. prijeti Užila sa 25 metara, a Vozila vrhovima prstiju vadi loptu iz samog kuta. U 83. ponovno ne koristi izglednu prigodu, a najbolju na utakmici propušta Miletić, pet minuta prije zadnjeg Krnetinog zvižduka, u situaciji „oči u oči“ s Petrušićem.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.