Svečano otvoreno košarkaško igralište, ne igra se na Zametu samo rukomet

Utorak, 19. lipnja 2018. 09:55 Napisao/la  SC

Igralište nije namijenjeno samo Košarkaškom klubu Zamet, moći će ga koristiti svi koji žele. Na Zametu se uvijek okupljao veliki broj košarkaša, među njima haklali su europski prvaci Ivo Nakić i Aramis Naglić, kaže Milan Vukajlović

Pozdrav sa Zameta
Pozdrav sa Zameta

 Zamet je dobio novo košarkaško igralište!

Na svečanom otvaranju okupio se velik broj ljubitelja košarke, otvaranje su uveličali predstavnici gradskih struktura.

Najsretnija osoba na novom terenu ipak je bio Milan Vukajlović, poznati riječki košarkaški djelatnik u relativno kratkom razdoblju uspio je realizirati vrijedan projekt.

- Incijativu sam pokrenuo u ime Košarkašog kluba Zamet tako da sam u svibnju organizirao Gospodarske igre, gdje su gospodarski subjekti plaćenom kotizacijom od 5.000 kuna dali dio sredstava za obnovu igrališta. Tako smo skupili 50.000 kuna. Javili smo se na natječaj Grada Rijeke za lokalno partnerstvo, dobili smo 40.000 kuna, a još 40.000 kuna dodala je Županija. Igralište nije namijenjeno samo Košarkaškom klubu Zamet, moći će ga koristiti svi koji žele.     Na Zametu se uvijek okupljao veliki broj košarkaša, među njima haklali su europski prvaci Ivo Nakić i Aramis Naglić. Kao što je rekao Aramis na otvaranju, da smo mi imali ovakvo igralište, tko za gdje bismo završili u karijerama, ha, ha... Da budem iskrem, točno u lipnju prošle godine sin je došao kući i rekao: Tata, na igralištu nema koša! Dođem na igralište, koša stvarno nije bilo! Rekao sam mu da ću to ja napraviti! Nisam imao pojma kako, kaže Vukajlović koji je prošlih sezona bio u stožeru premijerligaša Škrljeva.

- Vratio sam se u Zamet da pokušam malo podignuti klub. Kada sam došao, zatekao sam dva klinca, sada ih ima 22... Polao dižemo klub i kroz ovu priču o igralištu, pokušat ćemo Zamet vratiti na košarkašku kartu Rijeke. Ne igra se na Zametu samo rukomet! Pokušavam dati mali obol sredini u kojoj sam počeo igrati, smatram to svojom moralnom obvezom, zaključuje Vukajlović.

Svečano otvaranje uveličali su zamjenik gradonačelnika Marko Flipović, pročelnica Vera Begić Blečić, tajnik RSS-a Siniša Bradić.

Za zabavu su se pobrinuli Neno Belan i Sandro Bastijančić, došao je i Mensur Bajramović, pomoćni trener izbornika reprezentacije BiH koja je doputovala u Opatiju gdje igra protiv Hrvatske.

Aramis Naglić održao je pozdravni govor u ime riječkog Kluba olimpijaca, a legenda zametske hakle Boris Tadej Medo simboličnim udarcem otvorio je igralište.