DRUGA HKML - ZAPAD Zoran Dragojević: Sami smo tvorci svoje sreće

Petak, 30. listopada 2020. 20:41 Napisao/la  KS

Da, imamo ambicije potući se za prvo mjesto, ali to sigurno neće biti lako, liga će ove sezone biti vrlo izjednačena, kaže trener Crikvenice

Zoran Dragojević s košarkašima Crikvenice
Zoran Dragojević s košarkašima Crikvenice Foto: KK Crikvenica/Facebook

Nema nekako sreće s početkom Druge HKML - Zapad. 

Minulog vikenda ligaški je početak omela preporuka istarskog stožera tamošnjim klubovima da zbog koronavirusa možda nije pametno putovati izvan granica Istarske županije, ovoga je vikenda pak na scenu stupio koronavirus.

Odgođene su tako utakmice Kraljevice i Rovinja, Kastva i Labina, Karlovca i Crikvenice...

To što nije dobro počelo ne znači nužno da se neće dobro završiti.

Nekoliko klubova ima ozbiljne planove za budućnost, među njima je i Crikvenica, koja je predvođena Maurom Veljačićem ipak odigrala jednu utakmicu iz dosadašnjeg rasporeda. U srijedu su pobijedili Krk 99:57.

- Mauro Veljačić nam se vratio i to nama puno znači. Veljačić osim velike uloge u momčadi ima i ulogu odgajanja naših mlađih igrača, koji već neko vrijeme nastupaju u seniorskoj ekipi i prijeko im je potreban jedan ovakav znalac da uz njega dodatno stasaju. Okosnicu  momčadi, dakle, čine domaći igrači, a  zadnji dan prijelaznog roka smo se pojačali sa Zorićem i Perićem na visokim pocijama, jer to su jedine pozicije na kojima smo bili deficitarni. Da, imamo ambicije potući se za prvo mjesto, ali to sigurno neće biti lako, liga će ove sezone biti vrlo izjednačena. Stoja, Pula, Pazin, Kastav, Kraljevica su momčadi koje bi po nekom igračkom rosteru trebale biti u vrhu. No, kada je Crikvenica u pitanju sve će ovisiti o nama samima, sami smo tvorci svoje sreće, kaže Zoran Dragojević, trener Crikvenice.

Po svemu sudeći drugoligaše čeka jedna zanimljiva sezona. Što zbog odgoda utakmica, što zbog ambicija.

- Ako se bude igralo bit će zanimljivo. Ali kakva su vremena... Mi sportaši volimo da se igra, imali smo samo tjedan dana pauze na početku osmog mjeseca, ozbiljno smo prionuli poslu, naporno smo trenirali jer ne krijemo ambiciju pokušati izboriti viši rang ako je to moguće i bit će nam žao ako se ne bude igralo. Ali razumijemo i ovu čitavu situaciju. Jednom kad prestaneš s trenažnim procesom sve je teže vratiti se, zaključuje Dragojević.