KOŠARKAŠI ŠRKLJEVA PRVACI

Titula savršen dar za 40 godina kluba

Nedjelja, 10. ožujka 2013. 14:58 Napisao  Luka Variola

Škrljevo je osnovano 1973, ugašeno je 1991., a s radom je opet započelo 2005.

Osvajanjem naslova prvaka A-2 lige Zapad košarkaši Škrljeva napravili su povijesni uspjeh. Klub iz istoimenog mjesta u zaleđu Rijeke dosad je najpoznatiji bio po ženskom boćarskom kolektivu koji je uz osvajanje naslova državnog prvaka jedne godine dogurao čak do Lige prvaka.

Košarkaški kolektiv osnovan je pak davne 1973. godine kada kada su Krasica, Bakar i Hreljin imali nogometne klubove, pa je odlučeno da će Škrljevčani imati košarkaški klub, prvi na tim prostorima. Klub je uskoro zaživio, počevši svoja natjecanja u ondašnjim općinskim i regionalnim ligama. Mjesto je tada živjelo za košarku. Dolaskom rata klub se ugasio. Posljednje natjecateljske utakmice odigrane su 1991. godine. Nakon pauze od gotovo 15 godina 2005. na inicijativu par mladih Škrljevčana i uz pomoć Grada Bakra, lokalnih poduzetnika i volontera klub je opet zaživio. Počeo se natjecati u B-1 ligi Zapad u kojoj je nakon tri sezone ostvario plasman u viši rang. U A-2 ligi Zapad u petoj je sezoni osvojio naslov prvaka i ulaskom u kvalifikacije napravio najveći uspjeh muškog škrljevskog sporta.

- Mislim da je pobjeda zaslužena. Cijelu ligu smo bili prvi. Samo smo sebi već bili dosadni jer nismo mogli dočekati to zadnje kolo. Cijelo vrijeme smo znali da će ono odlučivati. I nakon poraza od Crikvenice i nakon poraza od Kastva znali smo da možemo biti prvaci. Mislim da je odlučujuća utakmica bila odlična. Na prvoligaškom nivou. Atmosfera je bila nevjerojatna, objašnjava trener Škrljeva Zoran Dragojević.

Posljednje kolo očekivano je ponudila pravu dramu na parketu. Puljani su predvođeni skupinom od 70-tak svojih navijača opasno prijetili domaćinu. No, dečki Zorana Dragojevića nisu glave izgubili ni kada je izgledalo da će Stoja s Mavrinaca uzeti puni plijen.

- Uvijek ima uspona i padova. Ja sam toliko vjerovao u ove dečke. Skidam im kapu koliko su se žrtvovali za ovaj uspjeh. Kao igrač Crikvenice uvijek sam sanjao te kvalifikacije. Evo sada sam ih dosanjao kao trener u drugoj trenerskoj sezoni. Naplatio samo sve igračke frustracije. Što se tiče kvalifikacija, one su bonus i nagrada za odličnu sezonu. Šibenik je veliki favorit, ali ja se nadam da će moji dečki ostati spartanci kao što su bili tijekom cijele sezone i da će Mavrinci i dalje ostati neosvojiva tvrđava, zaključuje Dragojević.

Naslov prvaka savršeno je sjeo na 40. obljetnicu osnutka kluba. Ulazak u kvalifikacije najljepši je dar svim košarkaškim entuzijastima koji su tijekom 40 godina bili uz klub.

- Ovo je savršen dar za rođendan kluba. Atmosfera je bila fantastična. Za to zasluge pripadaju i gostujućim navijačima koji su sportski bodrili svoje dečke i na kraju pljeskom pozdravili naš uspjeh. Velike zahvale Stoji na fer i koretknoj borbi i Puljanima želim puno uspjeha u budućnosti, zaključio je predsjednik Škrljeva Vice Sep.