Škrljevo - Hermes Analitica, momčad Aramisa Naglića u subotu igra utakmicu istine

Petak, 17. travnja 2015. 07:05 Napisao  Patrik Mršnik

Imamo još jako puno rupa u obrani, nismo do kraja uigrani niti u napadu, iako to sve skupa odlično izgleda. Moramo još puno raditi na taktici, nemamo puno vremena između utakmica, kaže Marko Milekić

Marko Milekić
Marko Milekić Foto: Lario Tus

Košarkaše Škrljeva u subotu od 20 sati čeka dvoboj četvrtog kola kvalifikacija za popunu A-1 lige. Dvije dosadašnje pobjede izborene protiv Podravca i Požege postaju irelevantne, jer se valja sučeliti s Hermes Analiticom, uz Škrljevo i Jazine glavnim favoritom za jedno od dva mjesta koja jamče borbu za elitni rang.

Uoči subotnjeg duela protiv zagrebačkog sastava upisane su dvije rezultatski uvjerljive pobjede, no one malo toga oktivaju na planu igre, odnosno stanja stvari na parketu. Iako je Podravac na Mavrincima zaleđen na 42 koša zaostatka, a Požega na svom parketu na -23, riječi Marka Milekića, potpisnika požeškog double-doublea (21 koš/11 skok) govore većinu onoga što uistinu treba reći.

- Imamo još jako puno rupa u obrani, nismo do kraja uigrani niti u napadu, iako to sve skupa odlično izgleda. Moramo još puno raditi na taktici, nemamo puno vremena između utakmica, već nas u subotu, samo tri dana nakon Požege čeka pravi test našeg aktualnog stanja, rekao je Milekić.

Škrljevo u svom rosteru ima bekove koji vole potrošiti loptu (Češković, Salamun, Surina). Prvospomenuta dvojica se u Požegi nisu štedjela, Češković je nakon šest ubačenih trica Podravcu kod kuće u Požegi šutirao 1-10 za tri poena, Salamun pak nije pogodio ni jednom za dva, no ušle su na prvom gostovanju tri trice iz sedam pokušaja. Trebat će težište igre prenijeti na druge pozicije, poglavito na krilo gdje se Milekić može i želi istaknuti.

- Bila mi je ovo treća godina otkako sam u seniorskom pogonu Zagreba, sada je ondje priča završena. Nakon odrađene sezone sada sam slobodan igrač, nadam se ulasku Škrljeva u A-1 ligu, tada bi zasigurno volio ostati u kadru. U klubu je stvarno jako dobro, sretan sam razvojuem događaja, priča Milekić.

Hermes je prije dvije sezone u zadnjem kolu na Mavrincima pao sa 81:68. Nakon zaostatka od tri koša na poluvremenu, tadašnja momčad Zorana Dragojevića prelomila je stvari u nastavku susreta. Iz te garniture u rosteru su samo tri igrača (Salamun, Modić, Velčić), njih su trojica slavila i u prethodnom zagrebačkom trileru (98:96) nakon dva produžetka. Bila je to jedna od najvećih pobjeda Škrljeva u povijesti, Dragojevićeva najveća u trenrskoj karijeri.

Hermes Analitica skup je sastavljen uglavnom od juniora Cedevite, a iz tog se dijela rostera ističu dva igrača. Luka Živko, 18-godišnji centar (201 centimetar) igrao je juniorsku Euroligu, a godinu dana mlađi razigravač Toni Kumanović bivši je kadet Cibone. On je na kadetskom Eurobasketu prije dvije godine s hrvatskom reprezentacijom stigao do šestog mjesta, u rosteru sa Žižićem, Benderom, Mazalinom i Kvarnerovim Kalpićem.

Kada se tome dodaju iskusnici poput 39-godišnjeg Ivana Grgata i deset godina mlađeg Ljube Prgometa, Hermes Analitica dobiva na jačini. Momčad se ojačala Svenom Smajlagićem iz slovačke Iskre Svit, a zanimljivost je da su Grgat i Smajlagić u prethodne dvije sezone već gostovali na Mavrinicam. Grgat je sudjelovao u stopostotnom hodu GKK Šibenika kroz kvalifikacije 12/13, dok je Smajlagić u lanjskom razigravanju bio najbolji strijelac Kaštele sa 18.6 poena u prosjeku.

U škrljevski su se sastav vratili Surina i Kozlevčar, a ohrabruje i dobra partija Marina Modića u Požegi. Iz domaćeg se tabora nadaju i trećoj pobjedi kojom bi vrata toliko željene A-1 lige bila dodatno odškrinuta.