Marko Šamanić: Ispričavam se Crikveničanima zbog neugodnosti u utakmici protiv Zameta

Nedjelja, 25. siječnja 2015. 20:10 Napisao/la  I. V.

Očito je došlo do nesporazuma kada je naš mladi trener Radanović povukao poteze iznerviran nekim reakcijama svoje, a ne momčadi Crikvenice, kaže Šamanić o postupcima trenera Zameta 

Marko Šamanić, sportski direktor Kvarnera 2010, sjedio je na crikveničkim tribinama tijekom utakmice A-2 lige između Crikvenice i Zameta. Iskusnija momčad Crikvenice nadigrala je i pobijedila (77:68) momčad Zameta za koju igraju mladi košarkaši Kvarnera.

Kraj utakmice obilježio je potez 23-godišnjeg trenera Zameta Hrvoja Radanovića, koji je zvao dva time-outa u zadnjih 26 sekundi, kada je utakmica bila rezultatski riješena. Štoviše, šest sekundi prije kraja igrači Zameta nisu iskazali namjeru krenuti prema protivničkom košu... Neočekivana provokacija ostavila je gorak okus pobjede, trener Crikvenice Zoran Oštrić demonstrativno je napustio dvoranu dvije sekunde prije kraja utakmice...

Šamanić je osjetio potrebu vratiti se izvornim sportskim vrijednostima:

- Želim se ispričati momčadi i treneru Crikvenice zbog neugodnosti koje su doživjeli u zadnjim minutama utakmice. Očito je došlo do nesporazuma kada je naš mladi trener Radanović povukao poteze iznerviran nekim reakcijama svoje, a ne momčadi Crikvenice. Budući da njegova momčad nije reagirala kao je želio nakon prvog, odmah je pozvao i drugi time-out čime je ispalo da se podcjenjivački odnosi prema protivnicima ili prema suđenju. To se obično radi kada su treneri nezadovoljni suđenjem ili ponašanjem protivnika. Bila je to njegova nepromišljenja reakcija zbog čega se još jednom ispričavam. Nakon utakmice razgovarao sam s Radanovićem, kojemu odmah nije bilo jasno što je napravio. I ja sam bio začuđen njegovom reakcijom! Radanović je dan nakon utakmice nazvao Oštrića, našli su se na kavi i izgladili nesporazume. Ne bih volio da se iza utakmice vuku repovi zbog besprijekornih odnosa između Kvarnera i Zameta s jedne te Crikvenice s druge strane. Pobjeda Crikvenice je zaslužena, suđenje je bilo izvrsno. Sve se ono dogodilo isključivo zbog naših problema, zaključuje Šamanić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.