MARINO KUČAN PORUČUJE

Škrljevo je spremno ponoviti lanjski uspjeh

Nedjelja, 22. prosinca 2013. 13:09 Napisao  Patrik Mršnik

Ova je polusezona za nas završila u skladu s očekivanjima, kaže Kučan

Nije prošlo dugo otkako su košarkaši Škrljeva igrali zapaženu rolu u pripetavanju za nastup u A-1 ligi. Utakmice protiv Križevaca dale su do znanja da će se momci Zorana Dragojevića vrlo brzo vratiti i pokušati ponovo. Praznici su počeli nešto ranije od očekivanog, budući da subotnje utakmice protiv Istre na Mavrincima nije bilo. Gosti nisu došli na utakmicu, pa će se pisati - 20:0, bez borbe.

Zbir na polusezoni je jasan, deset pobjeda iz jednakog broja utakmica i 'pole position' uoči drugoga, nešto lakšega dijela sezone, barem ako je vjerovati Marinu Kučanu, bivšem juniorskom reprezentativcu u redovima regionalnog A-2 ligaša. 

- Ova je polusezona za nas završila u skladu s očekivanjima. Moram reći da mnogi nisu vjerovali da možemo ostvariti pobjede na dva vrlo teška gostovanja, u Crikvenici i Puli kod Stoje ali mi smo ih našim pobjedama razuvjerili. Pobjedili smo i u svim ostalim ogledima, a u subotu nismo niti trebali ući u podbacivanje, jer naprosto nismo imali s kime.

Istra se na utakmici nije pojavila, no Škrljevo će ondje otići u posljednjem kolu sezone, na proljeće, kako sada stvari stoje - na 'promociju prvaka'.

- Da, dosta je realno da ćemo osvojiti taj naslov. Pogotovo stoga što nam sada Stoja i Crikvenica dolaze na Mavrince, a to su nam dva najjača ogleda. Ako pobjedimo ostale protivnike, dosta nam je i samo jedno od slavlja nad favoritima, ali ilo bi lijepo zadržati i ovaj maksimalan učinak kojeg imamo.

Bi li nešto izmijenjenija momčad Škrljeva mogla ponoviti rezultat od lani, kada je A-1 liga zamalo izmakla iz ruku?

- Mislim da bi, možemo i svjesni smo toga, ali se za svaku pobjedu protiv bilo koga treba pošteno oznojiti. Neće nam biti lako ako se ponovo nađemo u tim kvalifikacijama, konkurencija u svim regijama je velika, a o protivniku iz A-1 lige ne treba trošiti riječi, kaže Kučan.

Bio je taj 21-godišnji bek-šuter u Kvarneru, no već lani ga ondje nisu imali u kombinacijama za zapaženiju ulogu. Juniorski reprezentativac skrasio se u Škrljevu, a odnos s Kvarnerom vrlo je korektan.

- Pratim njihove uspjehe, prate oni moje - kroz smijeh odgovara Kučan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.