MARIJAN MANCE PORUČUJE

Mjesto nam je u vrhu ljestvice!

Četvrtak, 26. rujna 2013. 17:53 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Došao je Matteo Juričić iz Kvarnera, a Pod Kotor se vratio i Matija Šamanić, kaže trener košarkaša Crikvenice

Nakon odlaska naše reprezentacije sa priprema u Crikvenici na EP u Sloveniju, omiljeni sport Kiraca, košarka, vratila se je u Gradsku sportsku dvoranu. Trener Marijan Mance svaku večer odrađuje trenigne sa domaćim košarkašima.

Tempo je jak, dečki rade kvalitetno i odgovorno ?

- Da, dosta smo u visokoj fazi priprema. Polako stižu i prve ogledne utakmice. Imamo ugovorenu utakmicu zatvorenog tipa sa Zametom, Dubravom, Zapadom (riječ je o novom, potentnom klubu iz Zagreba, novim članom A-2 lige središte)...

Vizija sezone koja je pred Vama ?

- Iako je odustao Otočac, u prvenstvu koje je pred nama liga će brojati 11 klubova, što je za dva kluba više nego prošle godine. Naš cilj je i ove godine afirmacija mladih igrača, koji na vrhu piramide, i stečenog znanja i igračkog iskustva, trebaju težiti odlasku u Kvarner, kao što su to pred godinu dana učinili Stipčić i Veljačić. U „zaštićenom“ godištu nameću se ove godine Mičanović (1999. godište), Piškulić...

Dok su nam u klubu treneri braća Gračaković, seniorskoj momčadi osiguran je redoviti dotok mladih igrača. Prošle godine SŠC „Dr. Antun Barac“ sa svojom košarkaškom momčadi plasirao se je u finale prvenstva Hrvatske za srednje škole. Veliki je tu potencijal, iza kojega stoji rad, mnogo kvalitetnog rada. Evo sada u mojoj momčadi treniram i tri igrača, koji će biti budući treneri, za to se školuju. To su Deleut, Komadina i Kozlevčar, veliki animator male djece. Bacio je i prve temelje ženske košarke. Imam neke ideje i sa Ri-basketom. Vrijeme radi za nas.

Ovogodišnji dolasci su u znaku tri Matea !?

- Došao je iz Kvarnera Matteo Juričić, mnogo je podignuo kvalitetu treninga. Uzajamno se pomažemo, dok mu ne dođe neka dobra, konkretna ponuda. Pod Kotor se je vratio i Matija Šamanić, iskusnik i dobri duh kluba. Pokušavamo prolongirati igračko umirovljenje Matea Antića. Znam da je bila riječ o dugoj, jednogodišnjoj pauzi, ali mislim da je zadatak Uprave, ali i moj da ga animiramo i vratimo u košarku. Sramežljivo gleda naše treninge, bacio je i jedan „hakl“. Treba nam jedan gospodar pod koševima, u iščekivanju oporavka Kreše Kozlevčara. Vratio se je i Matić, a otišao je samo Konjević.

I na kraju najava sezone koja je pred Vama ?

- Do utakmice sa Kastvom 19. listopada, bit će svi naši redovi dobro posloženi. Mislim da je naše mjesto u samom vrhu ljestvice, iako je konkurencija jaka. Stoja, Škrljevo, Pula 1981, Kastav, Crikvenica klubovi su koji su uvijek tu pri vrhu.