KRALJEVICA ŽELI SURADNJU

Ljutić i Konjević na probi u Kvarneru 2010

Subota, 16. lipnja 2012. 11:37 Napisao  Luka Variola

Želja je da suradnja između dvaju klubova dođe do više razine, objašnjava Marušić

 

 

 

Pod košarkaškim obručima je trenutačno zatišje. Klubovi nižega ranga uglavno se bave slaganjem igračke križaljke uoči početka sljedeće sezone. Igrači pak pokušavaju naći nove sredine, među njima i perspektivni dvojac Kraljevice Luka Ljutić i Davor Konjević, koji se trenutačno nalazi na probi u redovima riječkog prvoligaša Kvarnera 2010.

- Oni su uključeni u rad Kvarnera 2010 i sada ćemo vidjeti da li će vodstvo kluba u njima vidjeti potencijal. Želja je da suradnja između dvaju klubova dođe do još jedne više razine. Da u budućnosti bude veća razmjena igrača između dvaju klubova, objašnjava trener Kraljevičana Ante Marušić.

Kraljevica se tijekom proteklih godna pokazala kao prava "odskočna daska" za mlade igrače. Najbolji su primjeri Cinca i Troskota, koji su nakon zapaženih partija u kraljevičkom Domu sporta i kulture vinuli do prvoligaških parketa. Troskot je otišao u Borik, dok se Dino Cinac pokazao jednim od najugodnijih ovogodišnjih iznenađenja Kvarnera 2010. Njegovim putem kreću sada i Konjević i Ljutić.

- Cinac i Troskot su pokazali da se iz A-2 lige može do Prve lige. Pokušavamo tu suradnju s Kvarnerom 2010 podići na još jednu višu suradnju. Mislim da je to sasvim normalno da postoji jedna piramida kvalitete i da mladi igrači nakon A-2 lige dobiju priliku i na višoj razini raviti svoj potencijal. Mi smo kao klub na raspolaganju. Mislim da je to i svrha A-2 lige da se tu razvijaju igrači koji potom mogu dobiti priliku, nastavlja Marušić, koji će u slučaju da Kvarnera 2010 pokaže zanimanje za njegova dva ponajbolja igrača ostati bez jakih snaga za sljedeću sezonu.


- Normalno je da dobe priliku na višoj razini. Klub nikad u takvoj situaciji neće raditi probleme igračima. Što se tiče našeg igračkog kadra za sljedeću sezonu to ćemo vidjeti što će Uprava pokušati realizirati, zaključit će strateg Kraljevičana.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.