Košarkašice Kvarnera u subotu na Kozali igraju utakmicu za promociju naslova prvaka

Petak, 12. svibnja 2017. 14:23 Napisao/la  SC

Kvarnerašice su u velikom stilu prošle A-2 ligu ove sezone, zabilježivši od siječnja do svibnja samo jedan poraz


U subotu (18) košarkašice Kvarnera igraju posljednju utakmicu sezone, protiv Zagreba na Kozali igra se utakmica za promociju naslova prvaka A-2 lige i povratka u A-1 ligu.

Kvarnerašice su u velikom stilu prošle A-2 ligu ove sezone, zabilježivši od siječnja do svibnja samo jedan poraz i to onaj protiv Omiša u regularnom dijelu lige.

U 2017. godini skor je 10-1, vjerojatno nakon subote i 11-1 iako utakmica sa Zagrebom nema rezultatski značaj, dokaz je nadmoći riječkih košarkašica, kvalitete, rada i pristupa...

Podsjetimo se da je Kvarner, predvođen sad već bivšim trenerom Vladimirom Ivankovićem, prošao sezonu u kojoj su promociju doživjele neke potpuno zanemarene pa i široj javnosti nepoznate igračice, stare (bolje reći mlade) 18-20 godina, Katarina Matijević (20), Petra Vlahović (19), Martina Marošević (19) i Valetina Galušić (20), uz podršku nešto iskusnijih Sare Plavljanin, Anamarije Lešnjak i Laure Purine.

U ekipu su se sjajno uklopile i "dobri duh" Tina Lusičić, pristigla iz "Riječanke" i Priscilla "Prisci" Waterloh. Sezona za ponos i pamćenje...

Iako, nije tako počelo...

U pripremnim utakmicama protiv UBI Graza i Slobode iz Novog Grada Kvarnerašice su zabilježile poraze. I jedva su skupile 5-6 igrača za utakmicu...

Potraga za igračicama nastavila se i dalje, pa je prvu utakmicu regularne sezone, protiv lokalnog rivala FSV-a, Kvarner dočekao u šarenom sastavu.

1. kolo: FSV-Kvarner 62-64
Teška utakmica, pred popunjenom Kozalom. Utakmica odlučena u posljednjim sekundama, zato je pobjeda još slađa. Možemo reći da je ova utakmica odredila tijek sezone.

2. kolo: Gospić - Kvarner 63 - 51
Neočekivan ali zaslužen poraz u Gospiću. Poraz koji je pokazao kojim smjerom treba, ali i ne treba ići.

3. kolo: Kvarner - Omiš 55 - 67
Nakon tri kola 1-2 skor nije bio baš obečavajući, ali je igra protiv Omiša bila onakva kakvu budući prvoligaš treba prikazati. To se pokazalo u nastavku sezone, u kojem je Kvarner poražen samo još jednom...

4. kolo: Vodice - Kvarner 44 - 72
Ekipu koja je do kraja namučila FSV razmontirao je Kvarner već u prvom poluvremenu. Odlična predstava cijele ekipe.

5. kolo: Kvarner - Otočac 65 - 29
Prvi poluvrijeme za zaborav, drugo pohvalno. U osnovi, lagana pobjeda Kvarnerašica protiv najlošije ekipe u ligi.

6. kolo: Salona - Kvarner 58 - 65
Pobjeda na vrućem terenu u Solinu omogućila je lakši zimski san i igračicama i upravi. Ekipa je na kraju prvog dijela lige djelila drugo mjesto sa omjerom 4-2 sa ekipama Gospića i FSV-a.

U zimskoj pauzi pristupilo se rekonstrukciji ekipe, zahvalilo se nekim igračicama, došle su druge, nove... i krenula je u drugom dijelu "nevera s Kvarnera"...

8. kolo: Kvarner - FSV 84-32
"Rasturanje" gradskog rivala bila je naznaka da se u pauzi prvenstva u Kvarneru dobro radilo. Što reći o utakmicu u kojoj je FSV pola poena zabio sa linije slobodnih bacanja...

9. kolo: Kvarner - Gospić 73 - 49
U utakmici koju je trebalo pobijediti ali i stići 12 poena razlike, Kvarner je uspio oboje. Iako je utakmica bila nervozna i rastrgana, pobjeda od 24 razlike dokaz je kvalitete Kvarnerašica u odnosu na ekipe s kojima su nakon prvog dijela lige bile poravnate. Samo 81 primljeni poen u 2 utakmice pokazao je da je obrana Kvarnera najveći forte...

10. kolo: Omiš - Kvarner 69 - 52
Poraz u utakmici koja je uslijedila samo 48 sati nakon povratka iz Slovačke, sa utakmice CEWL lige, nitko nije uzeo za ozbiljno. Omiš smo očekivali u kvalifikacijama, pa smo čuvali neke taktičke elemente... Međutim, to se nije dogodilo. Šteta. Ispostavilo se da je ovo za sada jedini poraz u A-2 ligi u 2017. godini... nadajmo se da će to i ostati i nakon subote.

11. kolo: Kvarner - Vodice 67 - 43
Uz malo muke ipak lagana pobjeda. Prije ove utakmice napustila nas je Irina Kukolj, što je ostavilo malo traga u taktičkoj pripremi, ali smo i taj udar prevladali.

12. kolo: Otočac - Kvarner 78 - 38
Lagana pobjeda u Otočcu, uz tešku ozlijedu Petre Vlahović. Srećom, Petra se vratila već nakon mjesec i pol dana.

13. kolo: Kvarner - Salona 102 - 48
Prva stotka sezone i do nedavno rekordna pobjeda. Pomlađena Salona nije imala šanse. Kvarner je ligu završio na 2. mjestu, s omjerom 9-3.

U Ligu za prvaka ušli smo s ciljem da ostvarimo ulazak u A1 ligu... ispostavilo se da je bilo teže ući u tu ligu, nego je osvojiti. Ne mislimo samo na borbu na terenu, nego i izvan njega. No, pobjedili smo, na oba polja... Omiš je odustao, pa je uz naš klub u "Play off ligi" sudjelovala Dubrava (prvak sjevera, bez poraza), Mursa (viceprvak sjevera) i Zagreb (umjesto Omiša).

1. kolo Liga za prvaka: Kvarner - Dubrava 77 - 53
Samo 53 poena koja je Kvarner dozvolio favoritu natjecanja, zagrebačkoj Dubravi, pokazala su da su procjene kad je Kvarner u pitanju vrlo nezahvalne. Briljantne Purina, Galušić i Matijević, trio koji je na svojim leđima nosio Kvarner u ovoj ligi, pokazao je da im nema ravna. Pobjeda, lakša od očekivane.

2. kolo Liga za prvaka: Mursa - Kvarner 51 - 76
Mursa se držala do poluvremena, nakon toga je na terenu postojao samo Kvarner. Matijević i Galušić neuhvatljive za Slavonke.

3. kolo Liga za prvaka: Zagreb - Kvarner 54 - 86
Ako je Mursa izdržala poluvijeme, Zagreb nije niti toliko. Katarina Matijević i Laura Purina, potpomognuta odličnim ostatkom ekipe - Marošević, Galušić Vlahović, Plavljanin i Lešnjak, nisu dozvolile Zagrebu niti gram šanse. Uvjerljivih + 32.

4. kolo Lige za prvaka: Dubrava - Kvarner 28 - 151
Šala od utakmice. Rezultat sve govori.

5. kolo Lige za prvaka: Kvarner - Mursa 65 - 38
Nije to bila sjajna utakmica, ali je bila sjajna obrana, obrana koja je držala Mursu na 17 poena 35 minuta... ova je utakmica odigrana prije utakmice s Dubravom, pa je ovom pobjedom Kvarner dva kola prije kraja osigurano naslov i promociju u A1 ligu...

Utakmica 6. kola, Kvarner - Zagreb, igra se u subotu u 18 sati na Kozali.

Kraj sezone, sezone za pamćenje, sezone koja je počela kao noćna mora a završila kao najljepši san, kraj sezone koji valja pogledati i pozdraviti nove-stare prvoligašice.

(Just) ONE  and  (we're) DONE.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.