A-2 LIGA KOŠARKAŠICA

Kvarner opet prvoligaš, trener Ivanković otišao

Ponedjeljak, 08. svibnja 2017. 20:37 Napisao/la  SC

Mene takav nivo ne zanima, to nije ni amaterizam, kaže Ivanković


Igračice riječkog Kvarnera dva su kola prije kraja osigurale naslov prvaka A-2 lige i plasman u elitni razred hrvatske ženske košarke.

Na parketu legendarne Kozale pregazile su osiječku Mursu 65-38 (35-7). Valja napomenuti da za Kvarner nije nastupila Petra Vlahović zbog povišene temperature.

Koliko su Riječanke bile dominantne ukazuje podatak da su Osječanke  povele 2-0 i onda do kraja prve četvrtine nisu postigle ni poena, dok je Kvarner postigao 21.

Čelični obrambeni stisak riječkih košarkašica nije popuštao 35 minuta, za kojih je Mursa postigla tek 17 poena. Rezultat je početkom 36. minute bio 57-17.

U posljednjih 5 minuta priliku su dobile najmađe Kvarnerašice, Božinov i Bastianchich, što Mursa koristi i serijom 21-8 dolazi do prihvatljivog poraza.

Nije to bila vrhunska predstava Kvarnera, izgleda da je prekid od 14 dana za Uskrs, pa onda 14 dana zbog odgode utakmice s Dubravom malo utjecao na natjecateljsku formu novih prvoligašica, ali i takav Kvarner bio je nedostižan za Mursu, koja se ovim porazom oprostila od borbe za drugo mjesto koje vodi u A-1 ligu.

Najbolje kod Kvarnera prema običaju bile su Laura Purina sa 20 poena i 9 skokova (val 18), Katarina Matijević sa 12 poena i 13 skokova (val 24) i Valentina Galušic sa 14 poena (val 19).

 Kod Osječanki bolja od ostalih Meštović sa 16 poena (14 od toga u zadnjih 5 minuta utakmice).

- Ovom pobjedom, kojom smo vratili Kvarner tamo gdje mu je mjesto, u A-1 ligu, moj posao u Rijeci je završen. Zadnje dvije utakmice, protiv Dubrave i Zagreba rezultatski su nevažne, ja sam svoj posao napravio i sada nek drugi nastave. Prije godinu dana ovaj klub gotovo da nije postojao, u njemu nije bilo ničeg, bio je ruiniran do mjere da se trebao ugasiti. Nakon godinu dana opet je prvoligaš, prvi put ima organiziranu školu košarke, nastupit će na Otvorenom prvenstvu U-12, konačno ima budućnost, pravu budućnost. Ugradio sam sve svoje znanje i iskustvo da pomognem Kvarneru, uspio sam i to me čini ponosnim. Bila je ovo najteža sezona u mojoj 26-godišnjoj karijeri. Hvala svim mojim igračicama, bilo im je teško samnom ove sezone, bio sam "over-demanding", ali pokazale su rad, upornost i kvalitetu, istrpile su, zasluženo su najbolje u ovoj ligi jer igraju najbolju košarku. Hvala i upravi, g. Čapku i g. Šljuki, koji su uz velike napore uspjeli ponovno stabilizirali klub nakon devastirajućeg djelovanja bivše predsjednice i njenih suradnika. Uz dva pojačanja, Kvarner može sljedeće godine napasti vrh tablice i Final Four CEWL-a, međutim mene to više ne zanima. Hrvatska ženska košarka je u velikoj krizi, nema novaca, nema ulaganja, nema napretka. Grad Rijeka sufinancira ŽKK Kvarner sa 31.580 kuna. Medveščak je financiran je od strane Grada Zagreba sa 1,2 milijuna kuna.  Da nije tragično, bilo bi smiješno. A ŽKK Kvarner je najbolji riječki košarkaški klub, jedini riječki košarkaški prvoligaš, nositelj kvalitete. Neka kaže što god tko hoće, ali ovo su činjenice. Mene takav nivo ne zanima, to nije ni amaterizam. Ako se nešto ne promijeni, hvala svima,  prijateljima i suparnicima, bilo mi je zadovoljstvo surađivati s vama, rekao je nakon  uspjeha trener Kvarnera Vladimir Ivanković.

KVARNER: Marošević 4, Božinov 2, Plavljanin 2, Purina 20, Matijević 12, Lešnjak 3, Waterloh 8, Lusičić, Bastianchich, Galušić 14

MURSA: Pfeifer 6, Šola 4, Vujić, Blaževac, Mihaljević, Šarlija 6, Meštrović 16, Pivara 4, Vuksanić, Štrk 2

KVARNER - MURSA     65:38 (21:2, 14:5, 18:10, 12:21)