Škrljevo kompletira roster, Vidmar i Češković stižu nakon Salamuna i Milekića

Srijeda, 01. travnja 2015. 21:06 Napisao  Patrik Mršnik

Matija Češković bio je prvotna Naglićeva želja, dobro se znaju još iz vremena suradnje u starom Kvarneru, 33-godišnji bek stižer iz Rumunjske kao slobodan igrač 

Deset dana ostalo je do početka kvalifikacija za A-1 ligu, barem što se košarkaša Škrljeva tiče. U tom je razdoblju u košarci svašta moguće, pa i to da se na Mavrincima ukaže visoki igrač, kakav barem prema prvom, letimičnom pogledu na roster ne nedostaje, pa ni u sferi rotacije za Ivicu Cvitanovića i Krešu Kozlevčara. Klasična 'petica' još uvijek bi mogao biti Milan Kolovrat, igrač koji je ovu sezonu odradio u Elchingenu, istom klubu odakle se vratio i Igor Salamun. Kolovrat je dugi niz godina igrao A-1 ligu za Zabok i Slavonski brod, dobro poznaje širu sliku, što je najvažnije, u tridesetoj je godini pa bi i iskustvom mogao pomoći razmjerno mladoj momčadi Aramisa Naglića. Ipak, kako vele iz službenog Škrljeva, opcija dovođenja centra postoji, ali ne po svaku cijenu.

Vidmar kao talisman
Devetnaest je godina Dini Vidmaru, dečku iz rotacije tabora Marijana Mancea. Silom je prilika Vidmar morao i odigrati nešto utakmica, poglavito zbog ozljeda Miličevića, Jambrovića i Stipčića. Sada će se imati prigodu okušati na prikladnijoj razini, bek mekane ruke nesumnjivo će biti od pomoći Škrljevu u pohodu na A-1 ligu.

Dok se 'toranj' još potencijalno traži, upravo se spomenuti Salamun vratio u svoje jato. Nakon što je prošlu sezonu odradio s Kvarnerom, razigravač se uputio u Elchingen gdje je redovito startao u petorci tog njemačkog regionalnog ligaša. I njemu su već tri desetljeća u životu, pravo je vrijeme za iskorak na domaćem planu i ponovni povratak u prvu ligu. Salamun je na prvi trening stigao ovoga utorka, a u sljedećim danima na Mavrince bi prema svim najavama iz kluba trebalo stići još jednu riječkoj javnosti poznato košarkaško ime.

Matija Češković bio je prvotna Naglićeva želja, dobro se znaju još iz vremena suradnje u starom Kvarneru. promjenio je otad 33-godišnji bek još čitav niz klubova, zadnje u Rumunjskoj (Targu Mures te Sibiu) iz kojeg je stigao kao slobodan igrač. Pridoda li se Češkoviću, Salamunu te već pridošlom Milekiću Kvarnerov mladac Dino Vidmar koji je poslan na kaljenje, dolazi se do značajne brojke predstavnika škrljevske vanjske linije koja u najnovijem sazivu doživljava blagu gužvu. Sve je to pokušao objasniti Aramis Naglić.

- Morali smo se odlučiti na dovođenje Milekića i Vidmara, jer nam u kvalifikacijama igra pravilo zaštićenog godišta po uzoru na regularni dio A-1 lige, što znači da na terenu umjesto '97. godišta mora biti barem jedan igrač '95. godišta. Jasno je stoga da će trojka Mitić - Amančić - Bjelanović morati na tribine, jer za njih u kvalifikacijama nema mjesta.

Vidmar će igrati backup razigravača čuvajući leđa Salamunu od kojeg se tako jasno očekuje da nosi vodu. Češković bi po prirodi trebao biti prva opcija na mjestu beka-šutera dok će Milekić na nisko krilo. Pod koševima ima mjesta za Velčića i Cvitanovića, jasno je da se čeka i potpuni Modićev oporavak za poziciju visokog krila, Modić bi trebao početi trenirati već u četvrtak.

U planu je odigravanje generalne probe u subotu. Hrvatski i slovenski prvoligaši igraju svoja doigravanja pa je vrlo teško pronaći protivnika. Opcije su zasad dvije, ili će se put Italije na noge kakvom tamošnjem drugoligašu ili će momci igrati međusobno. Ova je druga varijanta možda i najrazboritija, Škrljevo ima kao malokad veliki izbor igrača na svim pozicijama, a uigravanja nikad dosta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.