Goran Šućurović, trener Kraljevice: Tražeći toplu dvoranu, skrasili smo se u Matuljima

Utorak, 22. prosinca 2015. 16:44 Napisao  Patrik Mršnik

Dok je bilo toplo rezultati su bili dobri, moram priznati da smo pali onog trenutka kada je zahladilo, veli Šućurović

Košarkaši Kraljevice završili su polusezonu u zapadnoj skupini A-2 lige na trećem mjestu, s jednakim omjerom pobjeda i poraza kojeg imaju pulski klubovi; Pula 1981 i Stoja. Nakon sedam kola u kojima nije bilo izgubljene utakmice za njih, nešto je hladnije vrijeme donijelo i prve poraze. Bolji su bili upravo oni koji su sada ispred sastava Gorana Šućurovića, a to su karlovački Šanac i Kastav. U posljednjem ovogodišnjem kolu Kraljevičani su ostali teško poraženi od Crikvenice.

- Mi smo zadovoljni ovom polusezonom, ostvarili smo otprilike ono što smo priželjkivali kada se kretalo u novu natjecateljsku godinu. Nesretno smo izgubili od Šanca, još nesretnije od Kastva, a na kraju se desio i posrtaj u Crikvenici. Ne bih želio da ispadne da tražimo neka opravdanja za poraze, ali smatram da se s Crikvenicom moglo igrati u drugom terminu. Bili smo lišeni pomoći nekih naših bitnih igrača koji nisu mogli igrati zbog obveza na poslu ili fakultetu, kaže Šućurović.

I protiv Kastva se igralo u petak, na zamolbu tadašnjih domaćina pa je i u toj utakmici bilo dosta faktora koji su odmogli Kraljevici. Ipak, u klubu ne gube vjeru u dobar plasman na kraju sezone. Utorak bi trebao donijeti promjene u upravi kluba, Kraljevica bi na skupštini koja je zakazana za 18 sati mogla dobiti novog predsjednika, ali i generalnog sponzora. To je naime, i dalje jedan od rijetkih klubova koji izrijekom ne honorira nastupe svojih igrača.

- Mogu reći da smo po tome dosta specifični, ne samo u našoj ligi nego i u nekim širim razmjerima. Još nam je najveći problem hladna dvorana u zimskim mjesecima. Snalazimo se tražeći toplu dvoranu, skrasili smo se posljednjih tjedana u Matuljima. Dok je bilo toplo rezultati su bili dobri, moram priznati da smo pali onog trenutka kada je zahladilo, veli Šućurović.

Cilj je do kraja sezone u potpunosti rehabilitirati kraljevičku košarku i vratiti publiku na tribine. Sve bi zajedno u vrlo skorom razdoblju trebalo izgledati kvalitetnije na logističkom planu, a onog sportskog dijela kojeg pogoni entuzijazam svih ljudi u klubu ne nedostaje.

- Ovi naši dečki imaju druge obveze, košarka im kao takva nije na prvom mjestu na listi prioriteta. Ipak, na parketu smo dosta uspješni, što znači da se može... Može se raditi još kvalitetnije i u omladinskim pogonima, na svakom se uglu mogu napraviti određeni iskoraci, kaže trener košarkaša Kraljevice.

Primorsko-goranska županija ovog trenutka ima dva prvoligaša, Kvarner je na vrhu, Škrljevo je pobjedama u posljednjim tjednima također pokazalo da u A-1 ligu nije zalutalo.

- Što se Kvarnera tiče, mislim da njihov plasman više ne spada u sferu iznenađenja. Dobra su momčad, kvalitetno posložena i s jasnim ciljevima. Što se pak Škrljeva tiče, možda smo svi zajedno očekivali jednu-dvije pobjede više, ali ni ovako to ne izgleda loše. Mislim da će do kraja sezone klub još napredovati po pitanju rezultata, govori Šućurović.