EUGEN TONČINIĆ

Tu smo ako Rudar počne pokazivati slabosti

Subota, 03. veljače 2018. 22:40 Napisao/la  V. P.

Nezahvalno je prognozirati,  kaže kastavski trener

Eugen Tončinić
Eugen Tončinić

Košarkaši Kastva standardni su drugoligaši koji uspješno brode prvenstvom.

Kastavci su zajedno sa Rovinjem prva pratnja vodećem labinskom Rudaru.

- Rudar već imaju veliku prednost i ako nastave igrati kao u prvom dijelu, bit će teško dostići ih. No, ako počnu pokazivati slabosti, mi smo tu da ih iskoristimo. No, nismo sami, tu je i Rovinj. Liga je dosta izjednačena i nezahvalno je bilo šta prognozirati, počeo je priču trener košarkaša Kastva Eugen Tončinić.

- Nama je prvenstveni cilj dati sve od sebe kao i uvijek. Momčad je sastavljena od igrača iz Kastva i to je još jedan veliki uspjeh. Ne nedostaje nam igrača, 75 posto momčadi čine naši juniori, a ostatak su dečki koji su prije bili juniori Kastva i odlučili su ostati u košarci, pojašnjava Tončinić.

Kastav nema problema sa igračima:

- Mi dosta polažemo u rad s mladim i to daje rezultate. Djeca dolaze, ako ne vole košarku ili nisu još sigurni da je to sport za njih, mi se potrudimo da je uz nas zavole. Ostvarujemo dosta dobrih rezultata i prepoznatljivi smo. No, uvijek može bolje, ima dobrih stvari, ali vrijeme je takvo da svi, ne samo mi ovisimo o financijskoj situaciji te prvenstveno entuzijazmu. Naš primarni cilj je razvoj mladih, a još nismo došli u situaciju da idemo naprijed, u ligu više. Mi smo realni, ne nerealni i znamo da za više treba i više uložiti, a to nemamo i ne želimo stvarati dubioze, kaže Tončinić.

Košarkaški klub najveći dio svojeg budžeta dobiva od Grada Kastva.

- Imamo dovoljno za ono što nam je potrebno. Imamo svoju dvoranu, dovoljno termina i što je najvažnije dovoljno djece. Sve drugo je dodatni plus, smatra trener Kastva.

Trener Kastva prati događanja i rezultate Škrljeva i Kvarnera 2010.

- Pratim Škrljevo, odem na utakmicu kad stignem. Imaju iskusnu domaću momčad, dečki ove sezone imaju priliku napraviti iznenađenje u Kupu ili u prvenstvu, ili pak oboje. Dobro igraju i rezultati ih prate. Kvarner 2010 manje pratim jer igraju u čudnim terminima. Ove sezone su čak i dobri s obzirom na sve što su doživjeli, jer je svojevrsni šok ispasti iz lige, zaključuje Eugen Tončinić.