Crikvenica slavi naslov pred svojim navijačima u derbiju s Kraljevicom

Subota, 17. ožujka 2012. 10:28 Napisao  Luka Variola

Žao mi je da utakmica ne odlučuje o prvaku, ali idemo sa našim navijačima proslaviti titulu, najavljuje trener Kiraca Marijan Mance

A-2 ligaška kolona primakla se posljednjoj stanici. U subotu je na rasporedu većina ogleda posljednjeg 22. kola. U velikom derbiju u 20 sati sučelit će se Crikvenica i Kraljevica. Susret je bio programiran za odluku od prvaku, ali je nakon kraljevičkog poraza od Škrljeva u pretposljednjem kolu naslov prvaka ranije odlepršao prema Crikvenici.


- Pa meni je osobno žao što ova utakmica ne odlučuje o prvaku. Ja sam htio da pred svojim navijačima osiguramo titulu jer mislim da smo ostali dužni u prvome dijelu prvenstva, pogotovo na susretu u Kraljevici. Ekipa se osjetno podignula u nastavku sezone i to sam htijeli demonstrirati u posljednjoj utakmici. Ovako ćemo to pokazati u kvalifikacijama za popunu A-1 lige. No, dovoljno smo motivirani i da protiv Kraljevice odigramo jednu pravu partiju i da s navijačima proslavimo naslov. Ono što sam čuo naši navijači bi mogli doći u velikom broju i stvarno bi bio sretan kada bi dvorana bila puna, objašnjava trener Crikvenice Marijan Mance.

Kraljevičani su pak tijekom tjedna liječili rane nakon šokantnog poraza od Škrljeva. No, za mladu Kraljevičku momčad koja je tijekom sezone ostala bez nekoliko ključnih igrača i drugo mjesto definitivno predstavlja uspjeh.

- Idemo odigrati utakmicu, kao svaku drugu. Šteta je da ne odlučuje o prvaku. To bi bio pravi praznik košarke. Ali takva je situacija u koju smo se doveli. Koš u posljednjoj sekundi protiv Škrljeva odnio nam je priliku da u Crikvenici pokušamo do naslova prvaka. No, svejedno imamo i želju i naboj, te dobru atmosferu. Smatram da ćemo pružiti dobru partiju. I mi i Crikvenica, najavljuje strateg Kraljevičana Ante Marušić.


Zanimljiv je i susret na Mavrincima u kojem u 19 sati trećeplasirano Škrljevo dočekuje petpolasirani Otočac. Dvije ekipe u svojim redovima imaju nekoliko prvoligaških imena (Velčić, Filipović, Pervan, Maruna), tako da bi grobnički ljubitelji "igre među obručima" trebali doći na svoje. Jadran na Kozali (16 sati) dočekuje Fažanu, dok Zamećani i Kastavci gostuju u Pazinu (19 sati), odnosno Puli (18 sati).