A-2 liga: Košarkaši Crikvenice počeli pripreme za pohod na titulu prvaka

Petak, 04. rujna 2015. 10:19 Napisao/la  Stjepan Lončarić

 U ovoj godini obilježavamo i vrijedan jubilej - 40 godina kluba. Obilježit ćemo ga sa utakmicama veterana, u pregovorima smo s Cibonom i Cedevitom, kaže predsjednik Mateo Antić


Košarkaši Crikvenice u svojoj četrdesetoj godini djelovanja započeli su sa pripremama za naredno prvenstvo. Lanjski viceprvaci, momčad koja je u posljednjih deset godina tri puta igrala kvalifikacije za popunu A-1 lige, i u jubilarnoj sezoni kreću s visokim ambicijama.

Trener Zoran Oštrić ima na okupu dvadesetak igrača. Zanimljivo da su osim Marune, sve domicilni igrači Crikvenice i Novog Vinodolskog potekli u mladim pogonima KK Crikvenice. O igračima zaštićenih godišta da se i ne govori. Ima ih za nekoliko startnih petorki... Crikvenica će u narednom prvenstvu dobiti i na visini pod koševima, jer se je iz Škrljeva pod Kotor vratio Krešimir Kozlevčar.

Mladi, ambiciozni predsjednik Mateo Antić, koji je svoju dugu i uspješnu karijeru morao ipak „prije roka“ okončati zbog ozljede, ali u veteranima i dalje skače i zabija, najavljuje novu borbu za visoki plasman.

- U prvenstvo ulazimo i ove godine sa velikim ambicijama, kao što je to za Crikvenicu i normalno – borbom za vrh. Pula i Stoja su nešto slabiji nego lani, sa Škrljevom smo do dva kola prije kraja vodili izjednačenu borbu. Sada ih nema sa nama u konkurenciji. U ovoj godini obilježavamo i vrijedan jubilej - 40 godina kluba. Obilježit ćemo ga sa utakmicama veterana, protiv adekvatne selekcije Rijeke. Za seniorsku momčad smo u pregovorima sa Cibonom i Cedevitom, koja nam je čak i načelno potvrdila dolazak, ali se još traži termin. U pripremi je monografija kluba, a na svečanoj sjednici odat ćemo priznanja zaslužnim članovima, igračima, trenerima, prijateljima kluba, kaže Antić.