A-2 liga košarkaša: Škrljevo na Zametu, Crikvenica na iskušenjima u Kraljevici

Petak, 30. siječnja 2015. 14:54 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Crikvenica i Kraljevica bili su sudionici mini-lige za popunu A-1 lige u više navrata

Škrljevo, lider prvenstva uputit će se do Zameta, gdje ih isčekuje živahni, mladi sastav Zameta. Iskustvo gostiju trebalo bi presuditi u ovom dvoboju. Škrljevo ne krije svoje ambicije, tijekom tjedna odigrali su i oglednu utakmicu sa Kvarnerom.

Na mnogo većim iskušenjima naći će se Kirci, koji će doslovno skoknuti u 11 kilometara udaljenu Kraljevicu. Prije 5-6 godina susret ovih klubova bila je prava sportska poslastica. Oba kluba bili su sudionici mini-lige za popunu A1 lige – i to u više navrata. U povratničkoj godini, nakon što su uzeli stanku za novi uzlet, igrači iz Kraljevice bilježe dobre rezultate. Na vagi će se naći iskušenja u skokovima domaćina, predvođenog najvišim igračem lige, 217 centimetara visokim Darkom Bobanovićem u odnosu na iskusnog Šamanića, Benića i Komadine. Skokovi su na strani Kraljevice, ali nešto se pita i Marka Benića – Šiketa, prvog skakača lige... Klasični susjedski ogled, kako igrača, tako i gledatelja...

Jadranka dočekuje Rovinj, u uzvratu jesenskog susreta iza kojega su se vukli repovi. U 36. minuti utakmice u Rovinju, u jesenskom dijelu prvenstva, igrač Jadranke Blažević preuzeo je stvar u svoje ruke. Odgurnuo je suca, izazvao prekid, svojoj momčadi oduzeo i onaj samilosni bod, koji se u košarci galantno dijeli poraženom sastavu. Na Malom Lošinju gosti će ostati bez bodova, jer je Jadranka ipak bolja momčad. Naravno, ako zaigra u najjačem sastavu.

Pravi derbi igrat će se u Karlovcu, gdje Stoja i nije potpuni favorit, kao što je to Kastav u ogledu sa Ghia Staffom. Pula je jedini, najizrazitiji favorit u ovom kolu, protiv Rudara iz Labina. A igra se na domaćem, legendarnom Pattinaggiu, hramu istarske košarke (Dvorana Mirna).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.