A-2 liga košarkaša: Crikvenica utakmicom protiv Šanca pokušava zadržati priključak

Četvrtak, 05. veljače 2015. 19:08 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Momčad Škrljeva bi na jakom treningu na Mavrincima bila jače angažirana nego što će to biti na gostovanju kod Rovinja

U procjeni važnosti dva derbija u ovom kolu, utakmica u Crikvenici između domaćina i Šanca iz Karlovca ipak ima veću specifičnu težinu. Kirci nastoje ostati što bliže i dulje u pratnji snažnog Škrljeva. Šanac osokoljen vrijednom pobjedom protiv Stoje u prošlom kolu, stiže u Crikvenicu spreman za još jedan vrijedan domet i pobjedu za pamćenje.

Domaćin se je vratio sa vrijednim bodovima iz susjedne Kraljevice, gdje se je udarnom tercetu strijelaca Crikvenice pridodao oporavljeni Maruna, Sandro Domijan... U prvom dijelu prvenstva Crikvenica je u Karlovcu bila uvjerljivo bolja (63:82), ali u subotu (18) se u Gradskoj sportskoj dvorani igra jedna nova, značajnija utakmica...

Dvije momčadi iz Pule, Stoja i Pula 1981, u (pre)ranoj fazi prvenstva upisale su treći, odnosno četvrti poraz. U ovogodišnjoj konstelaciji snaga u ligi, s obzirom na kvalitetu klubova, vodeći dvojac je teško dostižan. U dvorani na Stoji igra se za prestiž. Pobjeda Pule 1981 iz jesenskog dijela prvenstva (90:85), vrlo rano je preusmjerila tijek prvenstva.

Kraljevica će ponoviti domaćinstvo i zaigrati pod svojim koševima. U trećem susretu po rejtingu klubova, vodit će zanimljivi ogled sa mladićima sa Zameta, "tićima" Kvarnera.

Škrljevo, momčad Zorana Dragojevića, imala bi na jakom treningu na Mavrincima jači angažman svih igrača na terenu nego što će to biti na gostovanju kod Rovinja. Zadatak će morati odraditi, kao i košarkaši Kastva, koji odlaze u Labin.

U Pazinu će ishod biti najneizvjesniji, u ogledu domaćina Ghia Staffa i uvijek enigmatičnog gostujućeg nastupa Jadranke sa Malog Lošinja. Momčad se formira na ulasku u autobus, startna petorka po dolasku na odredište. Ako zbog problema sa vremenom i trajektnim vezama, momčad trenera Žeželja uopće i stigne na kopno...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.