A-1 kvalifikacije na RiTV-u, Škrljevo osiguralo vlastitu produkciju televizijskih prijenosa

Utorak, 07. travnja 2015. 20:34 Napisao/la  SC

Želja nam je promovirati košarku, bakarski kraj i zahvaliti se pokroviteljima , zato smo se odlučili na format TV-prijenosa domaćih utakmica i angažirali vlastitu ekipu, kaže predsjednik KK-a Škrljevo Vice Sep


Iako kvalifikacije za popunu košarkaške A-1 lige kreću već ove srijede, za prvake sa zapada prvo kolo je već odrađeno. Voljom ždrijeba Škrljevčani će u uvodnoj dionici biti slobodni, a prva je utakmica na rasporedu u subotu na Mavrincima od 19.30 protiv Podravca iz Virja, prvaka sjeverne skupine A-2 lige. Treći je puta kolektiv koji spaja bakarski i grobnički kraj na pragu ulaska u A-1 ligu. Posljednja dva pokušaja nisu uspjela, no ove sezone zelenima bi mogle pomoći i TV-kamere.

Naime, snimke sa svih četiriju domaćih utakmica Škrljeva u kvalifikacijama gledatelji će moći pogledati na regionalnoj televiziji RiTV. Čitav posao oko produkcije, snimanja i ostalih tehničkih detalja radit će produkcija KK Škrljevo, što je detaljno pojasnio Fabijan Černeka, redatelj prijenosa.

- Kompletan košarkaški teren bit će pokriven sa pet kamera u HD-rezoluciji. Gledateljima ćemo također najzanimljivije trenutke približiti atraktivnim usporenim snimkama. Uz komentatora utakmice Patrika Mršnika svaki put izmjenjivat će se ugledni košarkaški djelatnici kao gosti-sukomentatori. Komentatori će gledatelje obavještavati i o statističkim podacima s terena zahvaljujući portalu i aplikaciji Crosarka.hr. Prvi puta u povijesti naše regije kompletnu snimku prve kvalifikacijske utakmice moguće je pogledati već u ponedjeljak 13. travnja. u 17.30 sati na regionalnoj televiziji RITV, kaže Černeka.

Košarkaše Škrljeva ove sezone u kvalifikacijama za A-1 ligu čekaju ogledi protiv Podravca, Požege, Hermes Analitice i Jazina. Prvoplasirana momčad na kraju kvalifiakcija stječe pravo izravnog plasmana u elitno društvo dok će drugoplasirana momčad imati priliku za promociju kroz doigravanje s pretposljednjom momčadi iz A-1 lige za ostanak.

- Želja nam je promovirati košarku, bakarski kraj i zahvaliti se pokroviteljima koji nas prate već godinama, zato smo se odlučili na format TV-prijenosa domaćih utakmica i angažirali vlastitu ekipu. Očekuju nas odlične i uzbudljive utakmice. Nadamo se ulasku u viši rang, prava je to prilika da se povijesni trenutak kluba sa četrdesetogodišnjom tradicijom zabilježi, kaže Vice Sep, predsjednik KK Škrljevo

Iz RiTV-a su zadovoljni što će se sportski sadržaj naći na programu jedne regionalne televizije. Ambicije o suradnji Škrljeva i riječke TV-postaje neće stati s krajem kvalifikacija za A-1 ligu ovog proljeća.

- Domaći sport je ono što najviše nedostaje regionalnim televizijama, stoga smo podržali projekt snimanja utakmica. Želim košarkašima Škrljeva odličnu igru u kvalifikacijskom ciklusu i ulazak u viši rang. Ako sve bude prema planu, već na jesen preuzimali bismo signal uživo, kaže Dario Petrinić, direktor regionalne televizije RITV.