ESI 2016: Vaterpolisti Sveučilišta Rijeka i Zagreb igraju za titulu najbolje ekipe

Subota, 16. srpnja 2016. 08:35 Napisao/la  SC

Finalni dvoboj igra se od 20,30 sati na otvorenom bazenu Kantrida.  Dva sata prije finala Splićani će protiv kolega iz Budimpešte igrati za treće mjesto

Vaterpolisti Sveučilišta Rijeka igrat će u finalu Europskih sveučilišnih igara protiv kolega sa Sveučilišta Zagreb. Riječani su u polufinalu bili boji od Sveučilišta tehnologije i ekonomije Budimpešta 8:5, dok su Zagrepčani nadigrali ekipu Sveučilišta Split 7:6.

Finalni dvoboj igra se od 20,30 sati na otvorenom bazenu Kantrida.  Dva sata prije finala Splićani će protiv kolega iz Budimpešte igrati za treće mjesto.

Vaterpolistice Rijeke imaju pet bodova iz tri susreta. Sinoć su pobijedile vršnjakinje iz Edinburgha 12:2 te ih očekuje dvoboj sa ekipom Radboud Sveučilišta iz nizozemskog Nijmegena.

Rukometaši Sveučilišta Rijeka poraženi su od ljubljanskih sveučilištaraca 26:25 u grupi A te su posljednji u grupi sa jednim bodom. Ekipa zagrebačkog Verna nadigrala je tursko Sveučilište Yeditepe 33:18 te su vodeći u grupi C. Zagrebačko Sveučilište slavilo je u dvoboju grupe D sa španjolskim Sveučilištem iz Cordobe 27:24. Zagrepčani su prva momčad grupe D.

Rukometašice Sveučilišta Rijeka pobijedile su 29:24 kolegice iz slovenskog Sveučilišta Primorska, dok su Zagrepčanke bile bolje od ekipe njemačkog sportskog Sveučilišta Koln 28:18. Obje ekipe su na vrhu ljestvice u grupi A, odnosno grupi D.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.