Neka odu dostojanstveno

Subota, 07. siječnja 2012. 14:20 Napisao/la  Igor Vranić

Marković i Srebrić moraju otići zbog toga što personificiraju mračno razdoblje nogometa

Nema dvojbe, Vlatko Marković i Zorislav Srebrić doista moraju otići ako žele dobro nogometu! Njihov odlazak ne treba uvjetovati istragama o korupciji, koja u svim loptačkim sportovima prevladava od osamostaljenja. Nogomet je nepravedno medijski odvojen od rukometa, košarke i ostalih paradnih sportova samo zbog većeg inteziteta koruptivnog djelovanja. Obrazac ponašanja u svim elitnim sportovima isti je kao u poremećenom društvu, koje se tek pred ulazak u EU odlučilo obračunati s korupcijom. Borba protiv korupcije prvo je počela u politici i nogometu, što ukazuje na društvenu važnost nogometa.

Marković i Srebrić nisu lučonoše korupcije, zamračeni nogometni odnosi neće se prosvijetliti onoga trenutka kada odu. Proces rehabilitacije temeljenih sportskih vrijednosti počinje od vrha, Marković i Srebrić moraju otići zbog toga što personificiraju mračno razdoblje nogometa! Odlazak dugovječnih predsjednika i tajnika mora biti civiliziran i dostojanstven! Ne toliko zbog Markovića i Srebrića koliko zbog nogometa. Nitko nema pravo obezvrijeđivati društvenu vrijednost nogometa, najmanje političari i čelnici saveza!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.